TOP 5: Nejlepší filmy Jennifer Lawrence

Thriller z dílny režiséra Darrena Aronofskyho (Noe, Černá labuť), matka!, se v listopadu dočká české premiéry. Jsme moc zvědaví, zda se přidáme na stranu některých diváků, kteří film vůbec nepochopili, nebo na stranu nadšených kritiků ze zámoří, již skáčou radostí nad Aronofskyho genialitou. Sestavili jsme pro vás žebříček nejlepších pěti filmů, ve kterých se objevila představitelka hlavní role Jennifer Lawrence.

Do morku kostí

Snímek, který katapultoval tehdy dvacetiletou herečku mezi hvězdy. Za roli Ree, jež pátrá v drsné vysočině po otci, byla nominována na Oscara. Film patřil mezi nejlepší snímky roku 2010, a tak byla Jennifer Lawrence všem na očích.

X-Men: První třída

Očekávaný snímek, jenž měl prozradit, jak se ze dvou nejlepších přátel Charlese a Erika stanou nepřátelé známí pod jmény profesor X a Magneto, měl na starosti šikovný tvůrce Matthew Vaughn (Hvězdný prach, Kick-Ass). Byla z toho pecka a pro někoho i nejlepší film z x-menovské ságy. Jennifer Lawrence převzala štafetu po Rebecce Romijn, když ztvárnila mladší verzi Raven alias Mystique. Postupně se objevila ve stejné roli i v dalších dílech.

Terapie láskou

Konečně Oscar! Režisér David O. Russell obsadil do svého snímku o dvou pomatencích, kteří si v životě prošli příšerným obdobím, Jennifer Lawrence, která se ukázala po boku Bradleyho Coopera a Roberta De Nira. Herecký koncert to byl ze všech stran a hollywoodská hvězdička se konečně dočkala Ceny Akademie.


Hunger Games: Vražedná pomsta

Patrně nejlepší díl ze čtyř filmů z YA ságy Hunger Games, ve kterém Jennifer Lawrence ztvárnila hlavní postavu Katniss Everdeen, bojovnici proti krutovládě Kapitolu. Všechny díly vydělaly slušné peníze a zajistily mladé herečce jmění a slávu.

Špinavý trik

Další spolupráce s režisérem Russellem. Talentovaný autor do svého snímku obsadil plejádu hvězd jako jsou Christian Bale, Jeremy Renner, Amy Adams, Bradley Cooper a opět Jennifer Lawrence. Retro kriminální drama bylo nominováno na 10 Oscarů, z nichž jedna nominace připadla i na již několikrát jmenovanou hvězdu, však vy víte kterou.