Víkendové tržby: Chválený Blade Runner v kinech propadl

Z jednoho z nejlepších filmů letošního roku žádný kasovní trhák nebude. Sequel klasické sci-fi přilákal do kin pouze fajnšmekry.

  1. místo – Blade Runner 2049: 32,7 milionů, novinka
  2. místo – Hora mezi námi: 10,1 milionů, novinka
  3. místo – To: 9,6 milionů, 5. týden v žebříčku
  4. místo – My Little Pony film: 8,8 milionů, novinka
  5. místo – Kingsman: Zlatý kruh: 8,1 milionů, 3. týden v žebříčku
  6. místo – Barry Seal: Nebeský gauner: 8 milionů, 2. týden v žebříčku
  7. místo – LEGO Ninjago film: 6,7 milionů, 3. týden v žebříčku
  8. místo – Viktorie a Abdul: 4,1 milionů, 3. týden v žebříčku
  9. místo – Hráči se smrtí: 3,8 milionů, 2. týden v žebříčku
  10. místo – Battle of Sexes: 3,4 milionů, 3. týden v žebříčku

Kdo čekal masivní nástup nového Blade Runnera do amerických kin, ten musel v pondělí zamáčknout slzu. Sci-fi, které sbírá chválu na každém rohu, se v široké distribuci ztratilo a hlásí tak necelých 33 milionů z uplynulého otevíracího víkendu. To je na vysokorozpočtovou žánrovku opravdu málo a pokud Ryana Goslinga s replikanty nepodrží zbytek světa, tak půjde o solidně ztrátovou záležitost.

Nadšené recenze evidentně nezaručují komerční úspěch v kinech, ale nemůžu říct, že jsem něco podobného nečekal. Blade Runner 2049 cílí spíše na filmové fajnšmekry a znalce původního filmu Ridleyho Scotta z roku 1982. Pokračování aktuálního dobrodružství rozhodně nečekejte.

Dalším novinkám v žebříčku se nevedlo o moc lépe. Druhý flek obsadilo survival drama s Kate Winslet a Idrisem Elbou nesoucí název Hora mezi námi. Deset a půl milionů z třítisícovky kin není žádné terno, ale skromný rozpočet dává naději, že by se Foxům mohl tento projekt vyplatit. Třetí příčku bere hororové To, které už klepe na dveře pětici nejvýdělečnějších filmů za posledních 365 dnů.

Bramborová pozice zbyla na dětskou blbůstku My Little Pony film – 8,8 milionů a nechtějte po mě, abych se o tomto filmu nějak obšírněji rozepisoval. Další místa žebříčku nenabídla nic moc zajímavého. Další týdny na tom budou podobně, protože snad kromě premiéry Sněhuláka a třetího Thora se toho do poloviny listopadu nebude moc dít.