Trailer #2: Geostorm: Globální nebezpečí (2017) – Gerard Butler vs přírodní katastrofy

Katastrofických filmů není nikdy dost. Zvláště v probíhajícím létě je to vděčné téma nenáročné a „popcornové“ zábavy. V novém dílu zachycujícím situaci, kdy lidské plémě přecení své síly a hraje si na bohy, zachraňuje svět Gerard Butler. V novém traileru se dočkáme vizuálních úletů a spousty akce.

V nedaleké budoucnosti lidé tak technicky postoupí, že jsou schopní ovládat počasí a zažehnávat všechny jeho neblahé vlivy pomocí systému důmyslných satelitů. Pryč jsou tornáda, hurikány a jiné nezkrotné přírodní živly. Ovšem jednoho dne se vše pokazí a jeden ze satelitů se porouchá. To má za následek naprostou změnu prosluněného Afganistánu- ten zasáhne krutá zima a dokonce několik lidí umrzne. Technik Jacob Lawson (Butler) má za úkol zmíněný satelit opravit, zatímco jeho odcizený bratr Max (Jim Sturgess) bude pomáhat na Zemi. Ti společně zjistí, že se satelity neporouchaly tak úplně samy a že tomu někdo úmyslně pomohl….

Ukázka nastiňuje základní děj, slibuje plno bombastickýcch dramatických momentů a představuje základní hereckou enklávu. Kromě zmíněných dvou herců uvidíme rovněž Andyho Garciu a fandové Misfits zaplesají radostí nad Robertem Sheehanem. Nechybí tomu ani nadsázka, bez které by se podobný snímek dělat nemohl.

Zatím je těžké říct, zda půjde o další zbytečný a špatnými triky oplývající béčkový katastrofický film či o příjemné letní osvěžení. To budeme s jistotou vědět až 19.10. kdy má Geostorm: Globální nebezpečí u nás premiéru.