7 zajímavostí o filmu Válka o planetu opic

Caesar již potřetí vtrhne do kin se svou bandou vychytralých lidoopů, aby nám dokázal, o kolik jsou mocnější než lidé. Jaké zajímavosti předcházely slavnostnímu uvedení snímku v celosvětové premiéře? 

1) Opice a lidé na devět způsobů

Válka o planetu opic je v pořadí již devátým dílem ze světa Planety opic. A jak se zdá, nebude poslední. Bylo potvrzené, že minimálně ještě jeden díl světlo světa uvidí.

2) Orangutan Maurice je reálný

Jeden z nejvěrnějších Caesarových druhů má své základy v reálném světě. Karin Konoval, která Maurice znázornila, přiznala, že se inspirovala při svém hraní chováním orangutana jménem Towan. Toho můžeme najít v zoologické zahradě v Seattlu. Každých pár týdnů se na něj jela herečka podívat a snažila se napodobit jeho chování.

3) Odkaz na legendu

Ve filmu uvidíme dívku jménem Nora. Ta svým jménem odkazuje na stejnojmennou postavu ztvárněnou herečkou Lindou Harrison, která jí hrála v Planetě opic z roku 1968.

4) 65

Režisér Matt Reeves našel inspiraci u Paula Thomase či Quentina Tarantina a u svého nejnovějšího počinu vsadil na 65 mm film. Co to přesně znamená? Záběry budou širší a tím pádem se divákům dostane obsáhlejších pohledů na filmové krajiny.

5) Olověná vesta a Apokalypsa

Ve filmu uvidíme, jak někteří z vojáků nosí helmy s nápisy jako například „Opičí zabiják“. To odkazuje na Olověnou vestu, kde protagonisté rovněž šperkovali svou zbroj různými přezdívkami. S Apokalypsou má zas společného hodně postava ztvárněná Woodym Harrelsonem. Caesarův nepřítel v jeho podání jako by z oka vypadl svou osobností maniakovi Marlona Branda ze zmíněného snímku.

6) Více žánrů navíc

Film není jen válečným filmem, ale skýtá v sobě více žánrů. Začne sice jako válečný film, ale podle režisérových slov se později přemění ve western či mysteriozní drama.

7) Více opiček

Válka o Planetu opic nabídne 15 pojmenovaných opičích postav. To je z celé novodobé trilogie vůbec největší číslo.