Uncharted: Tom Holland je lovec pokladů z videoherní série

O adaptaci herního hitu Uncharted se šuškalo ve filmových kruzích už dlouho. Je to nepřekvapivé, látka této série je více než atraktivní. V kůži lovce pokladů Nathana Drakea, který je potomkem slavného mořeplavce Francise Drakea, se hráč vydává do všemožných lokací a zažívá zde dobrodružství ne nepodobná těm doktora Jonese. K režiséru Shawnu Levimu, který je podepsán například pod trilogií Nocí v muzeu nebo Ocelovou pěstí teď přibylo další jméno, a to Tom Holland, který by se měl představit právě jako Nathan Drake.

Tom Holland je zatím celkem neznámé jméno, avšak jeho nositel už zaznamenal první úspěch jako (zatím) třetí představitel komiksového hrdiny Spider-mana v marvelovské Občanské válce a tento rok jde do kin i Spider-manova sólovka s podtitulem Homecoming.

Studio Sony po Hollandovi sáhlo i přesto, že Nathan Drake je v herní sérii staršího věku. Film se má totiž odehrávat jako prequel k herní sérii. Částečně současný scénář čerpá z flashbackové scény z třetího pokračování Uncharted s podtitulem Drake’s Deception.  Dlužno dodat, že zpráva o obsazení Hollanda do role drsného dobrodruha vzbudila v řadách fanoušků Uncharted spíše nevoli než radost. Fandům série se nelíbí hlavně to, že se bude jednat o prequel, takže se nedočkají většiny svých oblíbených postav.

Filmaři se stále častěji snaží využít atraktivní příběhy z videoherního světa, avšak stále se na výraznější průlom herní adaptace čeká. Minulý rok v amerických kinech propadla fantasy Warcraft a větší úspěch nezaznamenalo ani historický film s prvky sci-fi Assassin’s Creed.

Tento rok se však adaptace Uncharted s největší pravděpodobností diváci nedočkají, není zatím stanoveno datum premiéry, stejně tak ani start natáčení. Optimistické odhady pak mohou vypadat tak, že do kin vtrhne drsný dobrodruh s Hollandovou tváří spíše až ke konci roku 2018, ale to je samozřejmě nejisté.