Strážci Galaxie Vol. 2: Soundtrack odhalen

Fanoušci natěšení na pokračování oblíbených Strážců Galaxie se dočkali dalšího bonbónku. Chvíli před tuzemskou premiérou zveřejnil Marvel oficiální seznam songů doprovázejících zmíněný film. A kdo si vzpomene na první díl, bude mu jasné, že to rozhodně bude stát za to.

Kompletní seznam se objevil na Twitter účtu Marvel U.K. & Ireland ve formě stylového postu s malým Grootem, nad kterým je přilepen set list. Ten potvrdil, že se ve filmu můžeme těšit na „The Chain“ od Fleetwood Mac a „Fox on the Run“ od Sweet, jak již naznačily trailery. Nicméně například Bowieho „Suffragette City“ na seznamu není, ač se v upoutávkách objevilo. K tomu, že ne všechny melodie z trailerů se nutně dostanou do soundtracku se koneckonců již dříve vyjadřoval režisér James Gunn.

Nedávno zveřejněný post potvrzuje, že je rozhodně na co se těšit. Finální song od The Sneepers byl pojmenován „Guardians Inferno“ a svou roli v něm hraje i David Hasselhoff. James Gunn, který píseň napsal společně se skladatelem Tylerem Batesem, se vyjádřil, že je  to komediální originál. Prozradil také, že volba Davida Hasselhoffa pro vokály pramenila i z toho, že je to údajně dětský hrdina postavy Chrise Pratta Petera Quilla. Za zmínku stojí také původ a osud jména fiktivní kapely „The Sneepers“. Původně Marvel toto jméno zakázal, protože sneeper znamená v islandštině klitoris. Nicméně nakonec změnili názor a režisér dostal ohledně tohoto názvu zelenou. Gunn se dále nechal slyšet ohledně songů  „The Chain“ a „Brandy.“

„Jsou dva songy, které jsou ve filmu hluboce zakořeněné. Jeden je ‚The Chains‘ a to proto, že je o Strážcích, minimálně tak, jak jej používáme a použili jsme ho v několika okamžicích snímku. Ten druhý je ‚Brandy‘, který je ve filmu ohromně důležitý. Oba patří k mým nejoblíbenějším písničkám ze sedmdesátých let.“

Prozradil také, že bylo poměrně složité získat práva k „Mr. Blue Sky.“ Song byl schválen už pro první díl, odkud byl ale nakonec vystřihnut, což ještě zkomplikovalo proces u druhého dílu.

Režisér také potvrdil, že „Fox on the Run“ od Sweet byl pouze v trailerech a ne ve filmu samotném. Okomentoval i zbytek finálního výběru. I při zběžném pohledu je vidět, že se bude na co těšit.