Projekt Green Lantern Corps získává scénáristu

Dosud se toho o chystaném novém filmu s Green Lanternem, či o jeho případném výskytu v universu, snad jen krom přibližného termínu příliš nevědělo. Rouška tajemství a náznaků však byla poodhalena. Oblíbený hrdina ze stáje nakladatelství DC Comics, které vlastní studio Warner Bros., tak pro svůj sólový film získal tvůrce příběhu.

Dobrodružství Green Lanterna dostal na starost známý a osvědčený scénárista David Goyer, který stojí mimo jiné za scénáři k takovým filmům, jako Nolanův Batman začíná (podílel se i na příběhu následujících částí trilogie), Snyderův Muž z oceli, či rozporuplný Batman vs Superman: Úsvit spravedlnosti téhož režiséra. Spolu s Goyerem pak ještě na scénáři bude spolupracovat Justin Rhodes. Ten zatím na kontě příliš slavných projektů nemá, o to má ale větší příležitost zazářit. Jmenovitě kupříkladu napsal a zrežíroval akční snímek Contract Killers.

Nu a dostáváme se k tomu, co nás vlastně zajímá nejvíc. Kdo tedy bude Green Lanternem? Půjde o postavu pilota Hala Jordana (kterého už si zahrál v nechvalně známém zpracování Ryan Reynolds), nebo někoho jiného? Nový Green Lantern bude John Stewart. Půjde tedy o afroameričana. John Stewart je první černošský superhrdina studia DC a svůj první komiksový výskyt si odbyl už v roce 1971. Nejde tak o žádnou novotu, nýbrž o zažitý charakter. Navíc už jen z názvu vyplývá, že se ve filmu objeví Green Lanternů hned několik. Krom toho je koneckonců hlavní, kdo bude do role obsazen, což zatím není známo. Nějakou dobu se spekuluje kupříkladu o Tyrese Gibsonovi, kterého známe zejména ze série Rychle a zběsile. Nic však zatím oficiálně potvrzeno nebylo, a nám tak nezbývá než vyčkávat. Snímek Green Lantern Corps by měl startovat v kinech v červenci 2020. Do té doby je ještě mnoho času, aby se mohlo cokoli změnit… Snad se celý projekt vydaří.