Trailer #1: Grave (2016) – Když je chuť na lidské maso

Kanibalismus. Jedno z nejstarších tabu a nepřekvapivě jedno z nejlákavějších témat vybízejících ke zpracování. Za desetiletí posloužil jako motiv spoustě hororů, thrillerů, ba i komedií. Jedním z nejnovějších přírůstků ke kanibalistickému sub-žánru je francouzský snímek Grave (Raw).

Film na sebe upoutal pozornost už poté, co byl loni předveden na festivalu v Torontu. Několik tamních diváků totiž údajně při projekci tohoto hororu omdlelo a potřebovalo lékařské ošetření. Snímek napsaný a zrežírovaný Julií Ducournau nabízí trochu jiný pohled na celé toto tabu. Představovaný kanibal je totiž možná až nepříjemně lidský.

Hlavní roli Justine, teenagera vyrůstajícího v rodině veterinářů, si zahrála Garance Marillier. Justine, připravená pokračovat v rodinných šlépějích, se přirozeně přihlásí na veterinářskou školu. Jeden ze školních ‚rituálů‘ pro nové studenty ovšem přinutí hlavní hrdinku porušit jiné rodinné pravidlo – nejíst maso. Záhy se ukáže, že to byla obrovská chyba. Dívce naskáčou pupínky po celém těle, začne být agresivní a mít chuť na lidské maso…

Poprvé se projekt předvedl loni na festivalu v Cannes. Kinopremiéry v různých zemích světa ho čekají během března (USA, Francie). O české distribuci zatím nejsou informace.