Uncharted má režiséra seriálového hitu Stranger Things

Režisérské taktovky dlouho očekávaného snímku se ujme Shawn Levy a nahradí tak Joea Carnahana, který se své pozice vzdal kvůli práci na filmu Bad Boys For Life s Willem Smithem. Levy je posledním z řady režisérů, kteří se za posledních šest let snažili tento projekt přivést k životu.

S příchodem Levyho, v poslední době známého především jako producenta a režiséra dvou dílů letošního seriálového hitu Netflixu Stranger Things, by se práce na filmové verzi oblíbené videohry mohly dát do pohybu.

Kromě toho, že se otěží ujal právě on, ale není jisté skoro nic. Joe Carnahan napsal zatím nejnovější verzi scénáře, je však pouze na současném režisérovi, zda bude pracovat s ní, nebo začne s jiným scenáristou zase od začátku. Nevíme ani, kdy by mělo natáčení začít.

Uncharted je filmovou adaptací populární stejnojmenné videohry a vypráví příběh Nathana Drakea, jednoho z potomků světoznámého mořeplavce Francise Drakea, který je na stopě bájnému městu El Doradu.

První informace o filmu se na veřejnosti objevily už na podzim roku 2009, kdy scenáristé Thomas Dean Donelly a Joshua Oppenheimer převzali scenáristickou štafetu po Kyleu Wardovi. V roce 2010 se do čela plánování postavil David O´Rusell a přišel s plánem obsadit do hlavní role Marka Wahlberga. Pak už to šlo jako na jezdícím páse a na snímku pracovali například Neil Burger, Seth Gordon a další. Navzdory všem personálním kotrmelcům studio Sony plánovalo premiéru na 30. červen příštího roku. Teď už se však premiéra Uncharted v jejich harmonogramu neobjevuje.