Jacksonova adaptace Mortal Engines se konečně dala do pohybu

Již několik let se mluví o tom, že Peter Jackson připravuje adaptaci oblíbené knihy Phillipa Reevea Mortal Engines. Zdá se, že věci se konečně daly do pohybu, má to jen menší háček. Jackson se neujme režie, nýbrž dodá scénář a zajistí produkci.

Držitel Oscara tentokrát neusedne na režisérskou židli, místo toho se taktovky ujme debutující Christian Rivers, který doteď pracoval na vizuálních efektech v Jacksonově Weta Digital. „Z toho, co se Christian chystá provést s úžasným příběhem Phillipa Reeve, vznikne originální a velkolepý snímek. Kéž bych to mohl vidět už zítra“, navnadil Peter Jackson.

mortal-engines

Od svého prvního vydání v roce 2001 získala kniha Mortal Engines několik prestižních ocenění. Děj se odehrává v daleké budoucnosti, kdy se celá města toulají po zeměkouli na obřích kolech a soupeří o mizející zdroje a zásoby. V jedné z těchto masivních obcí, zvaných Tracton Cities, se Tom Natsworthy setká s mysteriózní ženou, která navždy změní jeho život.

„Jsem nadšený, že Christian, Fran, Philippa a Peter chtějí převést mou knihu na stříbrné plátno. Vytvořili některé z těch nejnezapomenutelnějších fantastických světů moderní kinematografie, takže se nemůžu dočkat jejich pohledu na Mortal Engines,“ říká autor knihy Phillip Reeve.

Film, jehož natáčení má začít příští jaro na Novém Zélandu, bude první z plánované série snímků založených na knihách Phillipa Reeve. Série obsahuje čtyři díly – Mortal Engines, Predator’s Gold, Infernal Devices a A Darkling Plain.