Bude mít Captain Marvel oscarovou představitelku?

Casting na superhrdinku ze stáje Marvel je v plném proudu. Nyní unikla informace, že by roli Captain Marvel mohla zahrát oscarová Brie Larson.

O titulní roli Carol Danvers je velký zájem. Mezi adeptkami byla dokonce i Emily Blunt (Na hraně zítřka). Podle Kevina Feige, prezidenta Marvelu, by se veřejnost měla dozvědět jak jméno režiséra nebo režisérky, tak i představitelku Captain Marvel, jež disponuje nadlidskou silou a schopností létat, někdy během léta. Pokud se Larson, jež získala Oscara za nezávislý film Room, opravdu stane Captain Marvel, pak je to pro studio další mega úlovek. Poslední oscarovou posilou je totiž Cate Blanchett, jež si zahraje ve třetím Thorovi.

brie-larson

Sólovku Captain Marvel sepisuje Nicole Perlman, která napsala první verzi Strážců galaxie, a Meg LeFauve, jež je autorkou scénáře oscarového animáku V hlavě. Premiéra filmu je stanovena na 8. března 2019. Ještě předtím se však objeví minimálně v jedné části Avengers: Infinity War od bratrů Russoových, kteří její přítomnost alespoň v jedné části potvrdili. První část má premiéru o několik měsíců dříve než sólovka, konkrétně 3. května 2018. Nezbývá než čekat na další zprávy.