Sequel filmu Sicario zná svého režiséra

Ještě to není ani rok od premiéry snímku Sicario, který sledoval osudy idealistické policistky Kate Macer a komanda bojujícího nevybíravými metodami se zločinem na mexicko-americké hranici, a už se začíná pracovat na sestavování týmu pro jeho pokračování. To bude mít název Soldado a režie se po Denisi Villeneuveovi ujme Stefano Sollima.

V sequelu se znovu objeví Benicio Del Toro jako svérázný Alejandro Gillick a Josh Brolin v roli agenta CIA Matta Gravera. Emily Blunt alias Kate Macer z taktického oddílu se ovšem už natáčení pokračování nezúčastní. Příběhová linie Soldada se tak bude soustředit hlavně na práci výše zmíněných dvou postav, které budou bojovat proti pašování drog, migrantů nebo teroristů tunely na hranicích mezi Spojenými státy a Mexikem.

Stefano Sollima není příliš známým režisérem, který by měl za sebou blockbustery, ale za zmínku z jeho tvorby jistě stojí snímek Suburra o italiské zkorumpované politice nebo seriál Gomora. Scénář bude mít opět na starosti Taylor Sheridan a s natáčením Soldada by se mělo začít letos na podzim.