Víkendové tržby: Mauglí stále na špici, Kapitán Amerika boduje ve světě

Chválená pohádka pro celou rodinu slaví zlatý hattrick v rámci víkendových výdělků v amerických kinech.

  1. místo – Kniha džunglí: 42,439 milionů, 3. týden v žebříčku
  2. místo – Lovec: Zimní válka: 9,939 milionů, 2. týden v žebříčku
  3. místo – Keanu: 9,350 milionů, novinka
  4. místo – Svátek matek: 8,302 milionů, novinka
  5. místo – Barbershop: The Next Cut: 6,125 milionů, 3. týden v žebříčku
  6. místo – Zootropolis: Město zvířat: 5 milionů, 9. týden v žebříčku
  7. místo – Ratchet a Clank: Strážci galaxie: 4,823, novinka
  8. místo – The Boss: 4,250 milionů, 4. týden v žebříčku
  9. místo – Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti: 3,810 milionů, 6. týden v žebříčku
  10. místo – Criminal: 1,325 milionů, 3. týden v žebříčku

Kniha Džunglí si užívá poslední dny na vrcholu amerického žebříčku tržeb ve velkém stylu. Před nástupem očekávané marvelovky Captain America: Občanská válka stihla výpravná pohádka vydělat dalších 42,5 milionů dolarů, což je vskutku povedený výkon. Za týden se další zelené bankovky budou hrnout v podstatně menším množství, ale i tak si může studio Disney mnout ruce – necelý měsíc v kinech a celosvětově vydělaných 684 milionů dolarů, smekám.

Konkrétněji, co se týče výsledků za třetí víkend v amerických kinech, tak je Kniha džunglí na historickém sedmém místě (za Avatarem, novými Star Wars a dalšími giganty) a libují si také kritici a diváci – 94 % kladných recenzí na Rottenech, 8 bodů z 10 na IMDb. Nebýt premiéry superhrdinského megafilmu nadcházející víkend, Mauglí a spol. by možná ještě nějakou tu historickou metu překonali.

captainamerica

Snímek Captain America: Občanská válka totiž odstartuje v amerických kinech v noci z 5. na 6. května a aktuální tržby ze zbytku světa, kde film debutoval už nyní, dávají napovědět, že to bude velká kasovní událost. Nestárnoucí hrdina s nezničitelným štítem už totiž stihl vydělat vynikajících 200,2 milionů dolarů a to ho v některých zemích ještě premiéra čeká. V řeči historických tabulek to znamená 14. místo v rámci debutů mimo USA. Z komiksáren na tom byl lépe jen třetí Spider-Man a dvojka Avengers, ale ta jen opravdu o chlup. Až bude snímek uveden i v Americe, tak se budou dít věci.

Ale zpátky z aktuálnímu žebříčku víkendových tržeb. Za Knihou džunglí se s úctyhodným odstupem umístil Lovec: Zimní válka. Pokles výdělků o více než 50 % a to se film promítal ve více kinech než minulý týden. Z této fantasy jistě už žádný trhák nebude a studio plány na další pokračování nejspíš odloží na neurčito.

MV5BMTUyNDYzNjc5OF5BMl5BanBnXkFtZTgwNTYzODI3ODE@._V1_SX1500_CR0,0,1500,999_AL_

Neoslnily ani novinky. Tou první byla praštěná komedie o válce gangů kvůli roztomilému koťátku Keanu (9,350 milionů) těsně pronásledovaná slaďárnou Svátek matek s Jannifer Aniston (8,302 milionů). V obou případech jde spíš o nízkorozpočtové filmy s minimálními ambicemi, proto nelze mluvit o žádném kasovním propadáku.

Následuje na pátém místě Barbershop: The Next Cut a na šestce Zootropolis: Město zvířat. Populární animák je už necelých 70 milionů dolarů od celosvětové miliardy.

Sedmé místo obsadila další novinka a to kreslená adaptace jákesi videohry s názvem Ratchet a Clank: Strážci galaxie. Otvírák za 4,8 milionů znamená, že na projekce asi nezabloudili ani ti diváci, kteří si mohli bláhově myslet, že jde o nějaký šílený spin-off Strážců galaxie od Marvelu.

Na dalších příčkách se za sebou poslušně seřadily filmy The Boss s Melissou McCarthy, komiksárna Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti a poctivá žánrovka Criminal.