Plzeň ožije filmovým festivalem Finále

Již 29. filmový festival Finále Plzeň se uskuteční ve dnech 15. až 21. dubna 2016. Celý týden bude probíhat soutěžní přehlídka filmů, která bude hodnocena mezinárodní odbornou porotou. A co bude odměnou?

Přece Zlatý ledňáček! Máte tip na vítěze? Pokud stále váháte a ostýcháte se, máte možnost shlédnout komplexní filmovou produkci loňského roku, ve které jistě najdete svého šampiona. Třeba právě váš tip se bude shodovat s tím od poroty.

finale-plzen_logo

Kromě filmů zařazených do soutěže se můžete těšit i na akce v rámci doprovodných programů. Uvedeno bude všech šest dílů seriálu z produkce HBO Mamon, nebo seriálů z produkce Stream.cz. Půjde o poslední sérii seriálu Kancléř Blaník a celé série seriálu Autobazar Monte Karlo. Filmové archívy nezůstanou bez povšimnutí. O sestavení archivního programu se ujal filmový publicista a dramaturg Jaroslav Sedláček. Letos připravil pro festival sekci Krása na export.

Filmový festival myslí i na nemocné. Šestého dubna se uskutečnilo ve Fakultní nemocnici v Plzni promítání nové české pohádky Řachanda. Tuto projekci uspořádali právě organizátoři projektu a jejich spolupráce s nemocnicí nekonči.

„V budoucnu bychom rádi na promítání pro dětské pacienty navázali projekcemi nových českých filmů v prostorách nemocnice i pro dospělé,“ uvedla ředitelka festivalu Eva Veruňková Košařová.