Víkendové tržby: Melissa McCarthy ukončila nadvládu superhrdinů

Batman se Supermanem padají rekordní rychlostí, z čehož nejvíce vytěžila oblíbená komička.

  1. místo – The Boss: 23,480 milionů, novinka
  2. místo – Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti: 23,435 milionů, 3. týden v žebříčku
  3. místo –Zootropolis: Město zvířat: 14,353 milionů, 6. týden v žebříčku
  4. místo – Moje tlustá řecká svatba 2: 6,420 milionů, 3. týden v žebříčku
  5. místo – Hardcore Henry: 5,096 milionů, novinka
  6. místo – Miracles from Heaven: 4,844 milionů, 4. týden v žebříčku
  7. místo – God’s Not Dead 2: 4,333 milionů, 2. týden v žebříčku
  8. místo – Série Divergence: Aliance: 3,6 milionů, 4. týden v žebříčku
  9. místo – Ulice Cloverfield 10: 3 miliony, 5. týden v žebříčku
  10. místo – Eye in the Sky: 2,829 milionů, 5. týden v žebříčku

Tohle nešlo odvrátit. Snímku Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti se nepodařilo udržet diváky v kinech a už po třech týdnech se superhrdinové museli poroučet z prvního místa box-office. Bylo to sice těsné, ale jejich 23,435 milionů nakonec trumfla korpulentní Melissa McCarthy se svojí komedií The Boss.

batman-v-superman-jesse-eisenberg-lex-luthor-600x400

Uvidíme, jestli se během následujících hodin ještě nebudou přepisovat výsledky, ale prozatím to vypadá, že tento střet dvou žánrově velmi odlišných filmů od sebe dělilo jen necelých 45 tisíc dolarů. Tak jako tak je nutno říct, že očekávané dobrodružství dvou ikonických hrdinů prostě nijak zvlášť netáhne.

V Americe to vypadá maximálně na nějakých 330 milionů dolarů, což ani náhodou nestačí na nejlepší desítku komiksových adaptací všech dob. Ve světě je to o něco lepší, ale ani díky zámořským kinosálům se film nedostane přes kýženou hranici jedné miliardy dolarů a to je pro tak ambiciózní projekt rozhodně zklamání. Uvidíme, jak se tento (ne)úspěch promítne do budoucích plánů studia Warner Bros. (Sebevražedný oddíl se už přetáčí a týmovku Justice League nějaké změny rozhodně neminou).

Úplně jiné starosti má animák Zootropolis: Město zvířat – celosvětových 850 milionů dolarů při téměř zanedbatelném (25 %) propadu návštěvnosti v amerických kinech je vskutku úctyhodný výkon.

hardcore-henry

Bramborovou medaili bere tento týden Moje tlustá řecká svatba 2, které šlape na paty unikátně zpracovaný akční film z pohledu první osoby Hardcore Henry. Ten však otevřel za slaboučkých 5 milionů a i z ohlasů diváků je zřejmě, že se zde žádná revoluce v současné kinematografii nekoná.

Druhá polovina žebříčku nepřinesla nic nového a stále se zde poflakují filmy, které si užívají poslední dny v top 10 box-office, protože v následujících týdnech očekáváme nástup silných komerčních hitů, jakými jsou například nová Kniha džunglí, trojka Barbershop s Ice Cubem nebo thriller Criminal, kde se můžeme těšit na Kevina Costnera a Ryana Reynoldse.