J. J. Abrams rozjíždí filmy podle PC her

Vizionářský supertalent Abrams (Star Trek, Star Wars: Síla se probouzí) si nedává žádnou pauzu a úřaduje i z pozice producenta. Co od něho můžeme čekat?

Před pár lety se Abramsovo studio Bad Robot dohodlo s firmou Valve, jež vyvíjí počítačové hry, na spolupráci. Partnerství však není jen o vývoji nových her, nýbrž také o jejich převedení do filmové podoby. Abrams potvrdil, že v současné době se jedná o dva projekty, které dostaly zelenou a jsou ve fázi vývoje. Jde o hry Half-Life a Portal. Oba projekty mají své scenáristy a nyní se pilně pracuje na jejich příbězích.

OZ4e89ef_halflife2

První hra Half-Life vyšla v roce 1998 a hned se stala hitem. Na kontě má pokračování a několik spin-offů. Příběh sleduje fyzika Gordona Freemana, kterému se podaří otevřít portál mezi Novým Mexikem a světem, v němž jsou příšery zvané Xen.

Portal vyšel v roce 2007 a odehrává se ve stejném vesmíru jako Half-Life, třebaže nejde o regulérní pokračování. Hlavní postava této logické hry, dívka Chell, dostane Portálovou pušku, díky které se může přemisťovat na jiné místo. Musí se však vyhýbat robotům.

Oba náměty jsou pozoruhodné a určitě se těšíme na výslednou filmovou podobu. Pod Ambramsovým dohledem to nemůže být špatné.