Trailer #1: Ghoul (2015) – Jáklův kanibalistický thriller

Petr Jákl ml. se v roce 2010 představil poprvé na režisérské sesli se snímkem Kajínek a od té doby potajnu připravoval svůj další projekt. Jedná se o mix dokumentu a hraného filmu využívající populární found footage metodu. Film se jmenuje Ghoul a nese motto „temný thriller inspirovaný skutečnými událostmi“. Příběh totiž vychází ze skutečných záznamů a událostí spjatými s kanibalismem a jedním z nejslavnějších sériových vrahů všech dob Andrejem Čikatilem.

ghoul

Ghoul se dostane i do americké distribuce (jedním z producentů je Rob Cohen, režisér Rychle a zběsile nebo xXx), ale světovou premiéru bude mít zde v Česku 26.2. 2015, a to jak klasicky ve 2D, tak i ve 3D provedení.

Oficiální text distributora zní následovně: „Ghoul vypráví o trojici filmařů, která se vydává na Ukrajinu s cílem natočit unikátní dokument o místě, kde došlo za velmi podivných okolností ke kanibalismu. Nečekaně se jejich pátrání začíná propojovat s příběhem kanibala Andreje Čikatila a odhalují se zneklidňující skutečnosti. Společně s místní tlumočnicí, průvodcem a senzibilkou se snaží odhalit tajemství domu, kde se vše odehrálo. V opuštěném stavení uprostřed ukrajinských lesů se ale z filmařů a jejich doprovodu brzy stanou vězni. Ze záměru natočit dokument se stane děsivý boj o život – nikdo ale netuší, kdo je TAM VENKU…“ Trailerem i informacemi to do značné míry smrdí kopírkou Záhady Blair Witch, nicméně vždy budeme radši za řemeslně dobře udělané béčko než za xtou variaci na českou vztahovou tragikomedii s příznačným odérem tuzemského buranství a dilentanství.

Andrej Čikatilo se ve filmu již dvakrát objevil. Poprvé ve snímku Občan X (1995) a podruhé ve filmu Evilenko (2004). Na letošní duben (u nás 28.5. 2015) se chystá adaptace románu T.R. Smitha Child 44, jehož fiktivní příběh se inspiruje právě vraždami spáchané Čikatilem. Osoba slavného sériového vraha bude v Jáklovém filmu pouze symbolická, film údajně nebude primárně o něm.

httpv://youtu.be/I0XGC1LuXyw

httpv://youtu.be/d7FGf_rzme8