Joss Whedon odmítá režírovat dvoudílné Avengers: Infinity War

Joss Whedon, režisér filmu Avengers: Age of Ultron, se nechal slyšet, že nestojí o režírování jeho dvoudílného pokračování pro filmové studio Marvel.

joss-whedon-the-avengers

Již v říjnu začaly prosakovat informace, že by se režie Avengers 3 a 4 mohli ujmout bratři Joe Russo a Anthony Russo (Captain America: Návrat prvního Avengera). O pár týdnů později oznámilo studio Marvel, že pokračování Avengers bude do kin uvedeno ve dvou částech, konkrétně 4. května 2018 a 3. května 2019, aniž by bylo uvedeno jméno režiséra. V hlavních rolích se objeví Robert Downey Jr., Chris Hemsworth, Mark Ruffalo, Scarlett Johansson, Chris Evans, Jeremy Renner a Samuel L. Jackson.

Sám Joss Whedon poskytl vyjádření časopisu Empire:

Nedokážu si představit, že bych to dělal znovu. Bylo neskutečně těžké a trvalo dobrých pět let, než jsem vytvořil něco úplně vlastního. Pochybuji tedy, že bych na sebe vzal dvoudílné pokračování Infinity War, které by mi vzalo další čtyři roky života. Určitě si stále přeji být součástí Marvel Universe – mám ty lidi rád – ale není to snadné. Tento rok uběhl rychleji než kterýkoli jiný v mém životě. Je to šílené.

Ačkoli se Joss Whedon v minulosti stavěl podobně vyhýbavě k režírování filmu Avengers: Age of Ultron, potřebuje si tentokrát asi opravdu odpočinout. Na dvoudílném filmu Avengers: Infinity War se však bude s nejvyšší pravděpodobností podílet alespoň jako producent a možná i jako scénárista. V křesle režiséra ho zřejmě nahradí Joe Russo a Anthony Russo, kteří v současnosti zároveň spolupracují se společností Sony Pictures na filmu The Gray Man.