Darren Arofonsky natočí příběh o sériovém vrahovi

Darren Arofonsky je na poměry v Hollywoodu těžko zařaditelný režisér. U jeho snímků si můžete být jistí, že se nedočkáte povrchních a prvoplánových děl, ale hlubokých psychologických rozborů hlavních protagonistů.To jsme ostatně mohli vidět v Requiemu za sen, v diváky i kritiky ceněné Černé labuti, nebo ne moc úspěšném biblickém příběhu Noe.

good_nurse_Charles_Graeber-558x251

Arofonsky však nelení a ve diáři si již zapsal několik položek, kterým obětuje následující měsíce svého života. Pro HBO vytváří adaptaci knihy Margaret Artwood – MaddAddam.

A jak se zdá, není to jediná knížka, kterou chce tento pro někoho výstřední režisér přenést na televizní obrazovky či plátna kin. Podle spekulací by měl totiž také natočit adaptaci knihy The Good Nurse, kterou napsal Charles Graeber. Příběh románu, inspirovaný skutečnými událostmi, sleduje příběh zdravotního bratra a zároveň šíleného sériového vraha, který byl zapletený do stovek záhadných úmrtí. Od médií si vysloužil po svém odhalení přezdívku „Anděl smrti“. Mnozí z vás jistě vzpomenou na českou obdobu podobného ražení – heparinového vraha Zelenku.

Téma je to určitě zajímavé. Otázkou je, zda Arofonsky z předpokládaného temného dramatu (které by nejvíce sedělo Fincherovi) neudělá příliš filozofující podívanou, kde vraždy a mediální hon hlavní antagonistky budou hrát jen druhé housle.