Co dalšího chystá Peter Jackson?

Za Hobitem zbývá udělat poslední tečku v podobě režisérského sestřihu Bitvy pěti armád na Blu-ray a DVD. Peter Jackson se tak po pár letech bude moci zase věnovat jiným a pro někoho lákavějším projektům. Na co se v budoucnu chystá?

the-hobbit-peter-jackson-600x375

Podle vlastních slov bude nyní svou pozornost soustředit na menší projekty, které mu při vytváření tří blockbusterů v řadě chyběly. Spolu se svou manželkou a scénáristkou Fran Walsh se nyní chystá zpracovat několik příběhů podle skutečné události odehrávajících se na Novém Zélandu. Stylem zpracování by se měly podobat Jacksonovu snímku Nebeská stvoření z roku 1994.

I když zatím nepřemýšlí o dalším velkorozpočtovém projektu, podle profilu v časopisu Variety se stále „zabývá možnostmi zábavy“ a „hraje si s virtuální realitou“. Můžeme se tak stále těšit na jeho budoucí vizuální orgie. I když se netají svým nadšením z headsetu Oculus Rift, tak prozatím si prý není jistý, zda se jedná o formát vhodný pro filmy.

Jackson se také vyjádřil k možnému návratu do Středozemě. „Pokud bych měl začít zítra, řeknu ne, opravdu ocením pauzu, abych si mohl vyčistit hlavu a věnovat se svým novozélandským příběhům, které jsou mou srdeční záležitostí i vášní. Ale zeptejte se mě za dva tři roky a pravděpodobně bych kývl. Bylo by těžké vidět jiného filmaře, jak vstupuje do Středozemě. Mám k tomuto materiálu velké citové pouto.“

Jedinou neznámou tak zůstává, jak dopadne původně plánovaný sequel Tintinových dobrodružství. Záměr byl takový, že po prvním dílu, kdy se o režii postaral Steven Spielberg a Peter Jackson na vše dohlížel jako producent, si tito dva tvůrci role prohodí. Ovšem o dalším dílu této animované podívané nepadlo ani slovo.