Vznikne film inspirovaný Tetrisem

Ano, Tetrisem. Tou hrou, ve které padají geometrické tvary a hráč je musí skládat do sebe. Zrovna když se zdálo, že Hollywood by mohl překonat tvůrčí krizi, přijde společnost Treshold Entertainment s tímto nápadem. No dobře.

tetris_wallpaper_1_1366x768_by_bruno_barcelos-d4c634x

Nedávno vzbudilo vlnu nadšení oznámení o vzniku filmu Strážci vesmíru (Power Rangers). Tato seriálová klasika se i přes své katastrofální zpracování může pyšnit solidní fanouškovskou základnou poháněnou nostalgií. Tetris sice také většina z nás na digihře měla, ale upřímně, byl to takový hit, že bychom museli vidět celovečerní film?

„Je to opravdu velký, epický sci-fi film. Nejde o snímek, ve kterém by několik obrazců jezdilo po obrazovce. Nehodláme se omezit na geometrické tvary,“ řekl Larry Kasanoff, generální ředitel Treshold.

Ten stál také za dalším převedením herní legendy na filmové plátno. Jako producent stál u zrodu Mortal Kombat z roku 1995 a pokračování Mortal Kombat: Vyhlazení. Společnost Treshold je známá především díky svým LEGO speciálům, provozuje také několik tematicky zaměřených zábavních parků. Tetrisem má být inspirovaný nejen film, ale také právě jedno ze zábavních center.

„Značky jsou nové hvězdy Hollywoodu. Za Tetrisem stojí příběh, díky kterému je mnohem lépe představitelný. Máme prostor vytvořit zde něco epického v oblasti zábavy. Co uvidíte v Tetrisu bude jen špička ledovce, který má mezigalaktický význam.“

Dobrá, naší pozornost projekt má. Jestli ale opravdu splní mezigalaktická očekávání Larryho Kasanoffa, to už jisté není. Každopádně se jedná o tah, který většinu z nás nenapadl ani v té nejhlubší tvůrčí krizi.