Další Underworld možná opět s Kate Beckinsale

Upíři jsou pro filmaře stále velice populárním a vděčným tématem a tak není divu, že dojde na další díly série, která byla zdánlivě zakončená.

(Ne)oblíbená série Stmívání, Svítání, seriál Drákula, Upíří deníky, Pravá krev, Drákula: Neznámá legenda, potvrzený nový díl Bladea a mnoho dalších. Jestli si někdo myslí, že odpůrcům česneku a denního světla odzvonilo, tak je na velkém omylu. Podobně jako zombie, si i milovníci krve užívají svého výsadního postavení ve filmovém světě.  A tohoto výsadního postavení se snaží využít i tvůrci série Underworld, kteří oznámili vznik dalších dílů.

kate

O hereckém obsazení se zatím ví jen to, že se dočkáme návratu Thea Jamese, který ztvárnil Davida v Underworld: Probuzení. Všechny samozřejmě zajímá, zda se vrátí hvězda celé série, Kate Beckinsale. Len Wiseman, režisér prvního Underworldu a mimo jiné také hereččin manžel, o případném návratu své drahé polovičky v roli Seleny prohlásil toto:

„Právě se tu vyvíjí několik věcí. Uvidíme několik postav, které skutečně milujeme. Je to něco volně jako navazující díl, podobný Underworld 3: Vzpoura Lycanů. Kromě toho také pracujeme na dalším filmu, u kterého je možné, že se také v něm objeví Kate. To však není všechno. Chystáme také seriál. Zkrátka je to rozsáhlé univerzum, se kterým se dá dobře pracovat.“

Všechny zmíněné projekty jsou zatím v takové fázi, že se teprve uvažuje, zda vůbec dojde k jejich realizaci. Když byla Wisemanovi položená otázka, zda tyto projekty přece budeme mít šanci vidět na filmových plátnech a televizních obrazovkách, vyjádřil se k tomu takto:

Nevím, to řekněte vy mně. Pracuje se na nich a kolem nich vzniká spousta fám, z nichž mnohé nejsou pravdivé.“

Tato výstižná odpověď příliš jasno asi neudělala. Jak to s celým projektem Underworldu dopadne, si budeme muset počkat. Jedno je však jisté: upírů se jen tak nezbavíme.