V Iron Manovi 4 možná uvidíme Roberta Downeyho Jr.

Ano, v již čtvrtém filmu o playboyovi se superoblekem. Když výdělek z Iron Mana 3 přesáhl částku 1 miliarda dolarů, Marvel podepsal smlouvu s Downeym na další dva díly Avengerů. S novým Iron Manem se ale nepočítalo. Poslední rozhovor s Downeym odhalil nové informace.

Robert Downey Jr. je Iron Man
Robert Downey Jr. je Iron Man

Marvel by pochopitelně rád do kin poslal další film, který jim zaručí narvané sály. To by se ale bez tváře Roberta Downeyho Jr. těžko dělalo a pokud by postavu obsadili jiným hercem, jenom by fanoušky pobouřili. Proto se o čtvrtém díle Iron Mana zatím tolik nemluvilo. V rozhovoru pro Entertainment Weekly uzajímá postoj, že by do nového filmu klidně šel.

Všechno je to na Kevinovi (Kevin Feige – předseda studií Marvel), Ikovi (Ike Perlmutter – generální ředitel Marvel Entertainment) a společnosti Disney, aby za námi přišli s nabídkou a potom bude na nás, abychom souhlasili, nebo ne.

Z toho je jasné, že Downey není zásadně proti. Nadruhou stranu, zatím každý marvelovský film ze světa Avengers byl kasovní trhák, s Iron Manem v čele. Toho si je Downey moc dobře vědom a vzhledem k tomu, že je momentálně podle serveru Forbes považovaný za nejlépe placeného herce planety, panují spekulace, jestli si ho Marvel může dovolit obsadit. Takové spekulace jsou ale podle mě naprosto zcestné a doufám, že se v novém filmu bude pod kovovou maskou skrývat Tony Stark v podobě, v jaké ho známe.