Představení filmu: 3 dny na zabití (2014)

Režisér McG, kterého širší obecenstvo bude znát především díky čtvrtému Terminátorovi či dva roky staré komedii Tohle je válka!, přináší již 17. dubna 2014 do českých a slovenských kin akční novinku 3 dny na zabití. Mnohem větším lákadlem však může být scénárista Luc Besson, jehož jméno byste našli u takových titulů jako Leon, Pátý element, Kurýr nebo 96 hodin.

Kevin Costner, Zdroj: Bioscop
Kevin Costner, Zdroj: Bioscop

Ethan Renner celý život pracoval jako agent tajné služby. Byl jeden z nejlepších. Nyní se rozhodl skončit a věnovat se tomu, co kvůli práci musel odsouvat na vedlejší kolej – své rodině. Vždy se totiž dokázal efektivněji postarat o nebezpečné zločince než o svou dceru. Jeho manželka Christine odjíždí pracovně do Londýna a Ethan má poprvé sám na starost svou dospívající dceru Zoey. Netuší, že bývalý zaměstnavatel s ním má jiné plány… Tajná služba se na něj obrací s poslední zakázkou. A protože v sázce je nejen osud světa, ale i Ethanův život, tenhle úkol Ethan nemůže odmítnout. Má tři dny na to, aby zneškodnil světově nejhledanější teroristickou organizaci a zároveň se osvědčil jako dokonalý a starostlivý otec.

V roli stárnoucího agenta se na plátna kin vrací ve velkém stylu stále okouzlující Kevin Costner. Roli jeho dcery Zoey ztvárnila mladá Hailee Steinfeld, která byla v roce 2010 nominována na Oscara za nejlepší ženský herecký výkon ve vedlejší roli v dobrodružném westernu Opravdová kuráž.

httpv://youtu.be/Tkj22nek4O8

Snímek v režii McG spatříme v kinech již 17. dubna 2014. V hlavních rolích Kevin Costner, Hailee Steinfeld, Amber Heard, Connie Nielsen a další.