Nové filmy ze světa Harryho Pottera na obzoru!

harry potter

Filmový fantasy svět Harryho Pottera nekončí jen druhou částí Relikvie smrti. Jak jste již možná zaregistrovali, tak J.K. Rowlingová napíše scénář k filmové adaptaci své vlastní knihy z roku 2001 Fantastická zvířata a kde je najít. Tím ale zdaleka nekončíme. Zdá se, že by Warneři mohli zfilmovat i další díla této celosvětově populární spisovatelky. Řeč je například o knihách Famfrpál v průběhu věků nebo Bajky barda Beedleho, na které má nyní studio ochrannou známku.

Famfrpál v průběhu věků (česky 2001) a Bajky barda Beedleho (česky 2008)
Famfrpál v průběhu věků (česky 2001) a Bajky barda Beedleho (česky 2008)

Prvně jmenované dílo pojednává o dobře známem a nejoblíbenějším sportu čarodějů. Čtenář zde najde popis vývoje létajícího koštěte nebo přehled britských a irských famfrpálových týmů. Bajky barda Beedleho je na druhé straně kniha, kterou ve své závěti odkázal Albus Brumbál Hermioně Grangerové na začátku Harry Potter a Relikvie smrti. Tato díla nijak konkrétně na příběhy samotného Harryho Pottera nenavazují, nicméně se jedná o jakousi „doplňkovou“ literaturu ke kouzelnému světu z pera anglické spisovatelky.

J.K. Rowlingová
J.K. Rowlingová

A proč by měly tyto méně známé knihy vzniknout i jako filmové adaptace? Upřímně řečeno, tak se není čemu divit. Filmy o brýlatém čaroději vydělaly ohromné množství peněz a samotné filmové studio potřebuje po dokončení ságy nějaký nový hity, kterým by uspokojilo fanoušky čárů a kouzel po celém světě. Pokud by Fantastická zvířata zaznamenala další komerční úspěch, tak by se na Famfrpál nebo na Bajky pravděpodobně dostalo. Zda by se jednalo o převedení příběhů na stříbrná plátna, nebo „pouze“ na televizní obrazovky v podobě seriálových minisérií, není zatím jasné.