Jak mohl vypadat druhý Gladiátor aneb Zabiják Krista

Gladiátořina byla ještě brnkačka.
Gladiátořina byla ještě brnkačka.

Po úspěšném prvním díle, který napsala trojice scénáristů Franzoni, Logan, Nicholson, se režisér Ridley Scott a hlavní hvězda snímku Russel Crowe rozhodli, že o zpracování scénáře k pokračování Gladiátora požádají Nicka Cavea, známého rockového muzikanta, scénáristu (Cesta, Země bez zákona…) a spisovatele (A uzřela oslice anděla…). A děkujme všem bohům, nejen těm římským, že ze snímku sešlo.

Gladiátořina byla ještě brnkačka.
Gladiátořina byla ještě brnkačka.

Cave se nyní svěřil zahraničním novinářům se svou koncepcí plánovaného snímku. Když mu Russel Crowe zavolal, byl Cave zcela šokovaný, protože zatím napsal jen jeden scénář a navíc, což byl větší problém, hlavní postava filmu byla mrtvá. Rocker ale dostal volnou ruku a tu plně využil. Maximus se měl po smrti dostat do očistce, kde mu bohové dají za úkol zastavit jejich umírání, jehož příčinou je Ježíš Kristus.

Křesťanský spasitel totiž na Zemi shromažďuje početnou základnu stoupenců, kteří v důsledku toho zanevírají na klasické bohy. Maximovo poslání je tedy jednoduché jako facka, zabít Ježíše. Cave chtěl film nazvat „Christ Killer“ a měl končit tím, jak válečník zjistí, že byl bohy podveden a Ježíš byl ve skutečnosti jeho synem. Třešinkou na dortu se měla stát poslední dvacet minut dlouhá scéna, která by zobrazovala Maxima jako věčného válečníka, válčícího v každé válce v dějinách lidstva. Jste rádi, že se nakonec druhý díl nenatočil? Nebojte se vyjádřit v komentářích.