Box Office #22: Pacific Rim nestačil na Padoucha a Machry

Já, padouch 2

1) Já, padouch 2 (Despicable Me 2) – Animáky táhnou čím dál víc a druhý Padouch není výjimkou. Už druhý týden se drží na první příčce, což je při nasazení tak očekávaného blockbusteru jako je Pacific Rim docela překvapení. Tento víkend utržil nejnovější počin Illumination Studios 45 milionů a celosvětově atakuje půlmiliardovou metu. S touhle značkou se společnost trefila do černého a kouzlo napraveného zloducha a žlutých minioňů bude zřejmě úspěšně dojit dál. (Recenze)

Já, padouch 2
Já, padouch 2

2) Machři 2 (Grown Ups 2) – Nejnovější sandlerovka americké diváky baví a za první dny v kinech si vydělala 42,5 milionu. Nemusím ani dodávat, že je to komedie notně jednoduchá a kdyby byla vypuštěna do distribuce v jiném ročním období pravděpodobně by takový úspěch neslavila. Film stihl podráždit bránice jenom divákům v USA a tak se při 80milionovém rozpočtu můžete vsadit, že tuhle partičku v kinech ještě uvidíte.

Machři 2
Machři 2

3) Pacific Rim – Útok na Zemi (Pacific Rim) – Průšvih. Tak by se dal jedním slovem shrnout 38milionový premiérový víkend nejnovějšího počinu Del Tora. Jasně, můžete argumentovat tím, že je to nejlepší otvírák mexického režiséra, ale Hellboy ani Blade nestáli 180 milionů dolarů. Studia šla opět do risku a ten se jim tentokrát nemusí vůbec vyplatit. Jak zmínili kluci v podcastu, zemí zaslíbenou, kam budou filmoví papaláši vkládat poslední naděje, bude pro tenhle film Japonsko (a možná i Čína), kde se začne promítat až 8. srpna. (Recenze) – (7 věcí, co dělat před premiérou) – (Preview)

Pacific Rim - Útok na Zemi
Pacific Rim – Útok na Zemi

4) Drsňačky (The Heat) – Za víkend 14 milionů. Celosvětově 130. Co víc dodat, snad jen, že už si možná někteří všimli, že jsem na tento film alergický.

Drsňačky
Drsňačky

5) Osamělý jezdec (Lone Ranger) – Tak a je to definitivní, místo nových Pirátů tu máme propadák. Jak velkých rozměrů, to se dozvíme, až za pár týdnů, když film ztratí svoje momentum a studia začnou počítat, kolik vydělala, kolik vydělat měla a kdo může za to, že se nevydělalo tolik, kolik mělo. 11 milionů za druhý víkend totiž není nic, čím by se mohl film, do kterého se vrazilo 215 (!!!) milionů, chlubit. Osamělý jezdec potřebuje ke splacení ještě 100 milionů a to bude při takovémhle ohlasu shánět horko těžko. (Recenze)

Osamělý jezdec
Osamělý jezdec

Další z TOP 10:
6) Univerzita pro příšerky (Monsters University) – 10,6 mil.
7) Světová válka Z (World War Z) – 9,4 mil.
8) White House Down – 6,2 mil.
9) Kevin Hart: Let Me Explain – 5 mil.
10) Muž z oceli (Man of Steel) – 4,8 mil.