Doctor Strange jako součást marvelovské fáze tři

Marvel momentálně mocně vládne filmovému průmyslu, když zbořil kina Avengery a chystá na každý další rok minimálně 2 kousky z jeho stáje. Tzv. „druhá fáze“ bude obsahovat 5 filmů a odstartuje ji již za pár měsíců Iron Man 3, jehož příběh bude citelně brát v potaz závěr z Avengers. Druhá týmovka pak celou druhou fázi uzavře. Ale co třetí fáze?

Ta už se pomalu, ale jistě začíná rýsovat. Už víme, že začne filmem Ant-Man režiséra Edgara Wrighta, ale až nyní byl oznámen další film. Bude jím Doctor Strange, na jehož adresu pronesl pár slov prezident Marvelu Kevin Feige: „Je to skvělá, originální postava a splňuje přesně ta kritéria, která momentálně máme – což znamená, že je to úplně odlišný projekt od naší běžné produkce, přesně jako např. Guardians of the Galaxy nebo právě Ant-Man.“

Koho byste si představovali jako Doctora Strange? Kdysi dávno byl s touto postavou spoojován Viggo Mortensen, ale to je zřejmě už pasé. Marvelovská fáze tři začne Ant-Manem 5.11. 2015. Doctor Strange ještě nemá stanovené datum premiéry.