Natočí J.J. Abrams Star Trek 3?

Po včerejší novinkové náloži, která potvrdila Abramsův režisérský post u Star Wars: Epizody VII, se začalo mluvit i o tom, zda talentovaný filmový tvůrce bude pokračovat u Star Treku. Místopředseda Paramount Pictures Rob Moore ihned potvrdil, že J.J. bude v roli producenta třetího Star Treku figurovat i nadále. To samé platí pro pátou Mission Impossible, které bychom se měli dočkat v roce 2015, stejně jako nových Star Wars. Najde si ale Abrams čas, aby zvládl třetí Star Trek i zrežírovat?

Star Trek: Do temnoty má premiéru letos v červnu. To jsou přesně čtyři roky, kdy se na plátna kin dostala první část J. J. Abramse. Kdyby v tomto tempu studio pokračovalo i nadále, uvidíme Star Trek 3 někdy v roce 2017. To by samozřejmě mohlo Abramsovi nahrávat, jelikož Star Wars VII uvidíme, jak už jsem zmiňoval, v roce 2015. Je ovšem také možné, že Star Trek: Do temnoty vydělá obrovské peníze, díky kterým se Paramountu nebude chtít čekal čtyři roky na další sequel.

Prozatím tedy jen víme, že Abrams bude produkovat zcela jistý Star Trek 3 i Mission Impossible 5. Jestli usedne i na režisérskou stoličku posádky Enterprise, o tom můžeme v nadcházejících dnech pouze spekulovat. Co myslíte vy?