Jane Goldman přepíše scénář Pinnochia

Jane Goldman, spoluatorka scénáře k takovým peckám jako Hvězdný prach či X-Men: První třída, přepíše scénář k Burtonově předělávce klasického příběhu o Pinocchiovi. Původní nástřel měla na starosti geniální mysl Briana Fullera, autora skvělého seriálu Řekni, kdo tě zabil. Jedná se tedy o trošku divný tah, který může být vysvětlen prostým tvrzením, že se původní scénář Timu Burtonovi, pravděpodobně režisérovi filmu, nelíbil.

V nové verzi legendární pohádky převezme úlohu Geppetta Robert Downey Jr. Hláškujicí Iron Man tentokrát vymění kov za dřevo a stvoří loutku ze dřeva, která se probudí k životu. Když se Pinocchio ztratí, musí se Geppetto vydat na cestu za jeho nalezením.

Burton ani Downey Jr. se ještě k projektu nepřidali, Warner Bros. ale doufá, že se tak brzy stane. Jane Goldman už do svého scénáře zahrne Downeyho poznámky a to by pro jejich úvazek mělo stačit. V současné době jsou v různých fázích produkce další dva filmy o Pinocchiovi, jeden je animovaná komedie od Guillerma del Tora točená časově velice náročnou stop-motion technikou. 20th Century Fox navíc plánují Three Misfortunes of Gepetto, což má být prequel k vlastnímu příběhu oživlé loutky.