Trailer: Oz The Great and Powerful (2013)

Máme nový trailer na film Sama Raimiho Oz The Great and Powerful, který je adaptací knih L. Franka Bauma, a vypráví příběh Čaroděje Oz (the Wizard of Oz).

V hlavní roli uvidíme Jamese Franco a ve vedlejších rolích Milu Kunis, Rachel Weisz, Michelle Williams a Zacha Braffa. Na teaser trailer z comic-conu se můžete podívat zde.


Příběhově docela jednoduchá záležitost: druhořadý kouzelník Oscar se dostane do Země Oz, kde všichni čekají na mocného kouzelníka, který má zemi zachránit. Oscar potká tři víly: Theodoru, Evanoru a Glindu, které nejsou zrovna přesvědčené o tom, že tím předurčeným zachráncem je právě Oscar. Ten ale zvládne spoustu nebezpečí, určitě všechno zachrání, všechny přesvědší, že je vlastně mnohem lepším kouzelníkem než si všichni (včetně jeho samého) mysleli a nakonec stane se Čarodějem Oz a co víc – hlavně lepším člověkem. To jsem snad ani neřekla žádný spoiler, který by nebyl naprosto očividný, ne?

Zajímavé je, že na internetu se diskutuje podobnost tohoto traileru a Burtonovi Alenky v Říši divů. Ta se upřít nedá, ale proč o tom většina lidí mluví, jako by v tom bylo něco špatného?

httpv://youtu.be/g5NrOC8STTg