Preview: Hobit: Neočekávaná cesta (2012)

Po devíti letech se Peter Jackson vrací zpátky do Středozemě, tentokráte však v hlavní roli s Bilbem Pytlíkem a s dějem o několik let dříve něž u Pána Prstenů. A to v prvním ze dvou filmů The Hobbit, který nese podtitul Neočekávaná cesta.

The Hobbit budou filmy natočené podle stejnojmenné knihy J.R.R. Tolkiena, z jehož pera vzešlo jedna z nejlepších fantasy (kniha i film) Pán Prstenů. Hobbit vypráví příběh Bilba Pytlíka (Martin Freeman), ve kterém se Bilbo vydává na velké dobrodružství spolu se skupinou 13trpaslíků – Fili (Dean O’Gorman), Kili (Aidan Turner), Oin (John Callen), Glóin (Peter Hambleton), Ori (Adam Brown), Nori (Jed Brophy), Dori (Mark Hadlow), Bifur (William Kircher), Bofur (James Nesbit), Bombur (Stephen Hunter), Dwalin (Graham McTavish), Balin (Ken Scott) a jejich vůdce Thorin (Okaenshield) Pavéza (Richard Armitage). Na cestě je doprovází ještě Gandalf (Sir Ian McKellen). Tato skupina se vydává z Kraje k Osamělé hoře získat uloupený trpasličí poklad, který hlídá drak Šmak. Po cestě je však čeká i spousta nástrah a Bilbo získá jednu velmi důležitou věc. Víc z příběhu neprozradím, ale ti kdo četli knížku, už ho stejně znají.

TrailerFotogalerieDalší články

Vzhledem k tomu, že Peter Jackson rozdělí knihu do dvou filmů, tak se mužeme těšit i na postavy, které v knížce nefigurují, jako například Galadriel, Legolas, Frodo Pytlík, Saruman (všichni ve stejném obsazení jako v Pánovi Prstenů). Zatím není jasné, kam až nás první film v příběhu zanese, ale podle videoblogů (zatím je jich 7) můžeme odhadnou, že se naše skupina dostane ven z Temného hvozdu, ale více už nám Jackson neprozradil.

Z traileru je cítit, že půjde o velkolepou podívanou a stejně jako u Pána prstenů bude mít výborný soundtrack, který jsme mohli včetně trpaslíčí písně (ze které ve filmovém podání běhá mráz po zádech) ochutnat v traileru.

Hobbit má premiéru 13. 12. 2012.