Kino novinky (4.) – 10. 5. 2012

Od čtvrtka přichází do kin spousta filmových novinek, včetně nejnovějšího počinu režiséra Tima Burtona. Na své si přijdou i příznivci tance, sportovních dokumentů, ale i severských filmů. Trailery s českými titulky můžete také odebírat na našem profilu Youtube, kde každou středu zveřejňujeme současné novinky.

Crulic – cesta na onen svět (2011)
Animovaný dokument Crulic – cesta na onen svět vypráví příběh Crulice, 33letého Rumuna, který zemřel v polském vězení během protestní hladovky. Uznávaný rumunský herec, Vlad Ivanov, propůjčil Crulicovi svůj hlas, který, plný ironie, promlouvá k divákům ze záhrobí. Silný vizuální styl, úchvatná ruční malba, koláže, fázová a cut-cut animační technika… To vše, smícháno dohromady, vytváří pozoruhodný, překvapivě kompaktní a nezapomenutelný film.

Hodný syn (2011)
Po skandální premiéře uprchne herečka Leila Mannerová před novináři se svými dvěma syny na staré rodinné letní sídlo. Výbušný Ilmari je matčiným důvěrníkem a ochráncem, zatímco jeho mladší bratr Unto je vášnivým entomologem a samotářem. Poklidné soužití však brzy naruší skupina Leiliných přátel, kteří za nimi přijedou na víkend. S nimi přijíždí také Aimo, do kterého se Leila zamiluje navzdory své snaze odolat.

Poslední let Petra Ginze (2012)
V roce 2003 explodoval raketoplán Columbia a na jeho palubě shořela i kresba Petra Ginze, pražského chlapce, který měl v 16ti letech za sebou několik románů a deníků, desítky povídek a článků, přes 170 kreseb, maleb a ilustrací a dva roky vydával časopis v terezínském ghettu. A který v 16 letech zemřel v Osvětimi. Unikátní dokument kombinuje prvky klasického dokumentu a animovaného filmu, ve kterém ožívají kresby Petra Ginze i některé z jeho příběhů.

StreetDance 2 (2012)
Tanečník Ash (Falk Hentschel) je samotář, který cestuje a soutěží ve streetdance. Snaží se být tím nejlepším z nejlepších a jeho snem je vyhrát Světový šampionát a porazit svého největšího rivala Vince z taneční skupiny Neporazitelní. Šance se blíží – tito trojnásobní šampióni budou brzy vystupovat v Paříži. Ash hned vyráží hledat nejlepší tanečníky po celé Evropě, aby mohl sestavit novou taneční skupinu. Se vším mu pomáhá jeho nový kámoš Eddie (George Sampson). První jejich zastávkou je dánský Copenhagen, kde získají Eddieho starého kamaráda Stepha, dalším je Tino, kterého na pláži na Ibize obklopuje houf krásek.

Temné stíny (2012)
V roce 1752 vypluli Joshua a Naomi Collinsovi se svým synem Barnabasem lodí z anglického Liverpoolu, aby začali nový život v Americe. Ale ani oceán jim nepomůže v tom, aby unikli záhadnému prokletí, které jejich rodinu pronásleduje. Uplyne dvacet let a Barnabasovi leží svět u nohou – tedy aspoň město Collinsport ve státě Maine. Majitel panství Collinwood – Barnabas je bohatý pán, má moc a je to notorický playboy…dokud neudělá zásadní chybu – zlomí totiž srdce Angelique Bouchard.

Tomorrow Will Be Better – FMX Movie (2012)
Je leden 2010 a Libor Podmol přijíždí do USA, kde si v legendárním obchodě od ještě nedávno nejlepšího freeride jezdce kupuje motorku. Začíná boj o titul mistra světa ve Freestyle motokrosu. Tento nový atraktivní sport plný nebezpečných skoků vyvolal obrovský zájem fanoušků a sponzorů po celém světě. Přes divoké začátky se český závodník Libor Podmol postupně vypracoval mezi nejlepší jezdce na světě. Jako vůbec první evropský jezdec podepsal kontrakt s Rockstar energy drink. Ve svých 26 letech se pokusí dosáhnout na pomyslnou nejvyšší metu – stát se Mistrem světa. Fascinující cesta Libora Podmola zobrazuje svět, ve kterém se plní sny, přestože někdy odporují zákonům gravitace.