Netflix brzy opustí nejlepší zombie komedie za posledních 15 let. Stojí za ní tvůrci Deadpoola

Zdroj: Columbia Pictures

Navzdory tomu, že se Amerika a pravděpodobně i celý svět proměnily v jeden velký lunapark, kde zombie pořádají mejdan století, se vyvolení snaží najít své místo v zemi, kterou ovládl chaos a anarchie. Jejich chování často postrádá zdravý rozum, ale dělají to, na co mají chuť. Správně, řeč je o Zombielandu, filmovém hitu roku 2009, který už v polovině dubna opustí Netflix.

Přidat do žánru zombie komediální prvky se v roce 2004 úspěšně pokusil britský filmový režisér a scénárista Edgar Wright ve snímku Soumrak mrtvých, který se poté stal základním kamenem tzv. Cornetto trilogie. Zombieland na to šel podobně, akorát postavy ve světě mezi nemrtvými už nějakou dobu žijí.

Čtěte také: Nejlepší hororová série současnosti uzavírá trilogii. Trailer láká na dokonalou atmosféru i skutečného satanistického vraha

Na scénáři pracoval dnes už známý tandem Rhett Reese a Paul Wernick (DeadpoolŽivot), který do filmu úspěšně dostal sympatické kvarteto postav a parádní hlášky. Po deseti letech se zombie komedie dočkala pokračování od stejných tvůrců, které vůbec nezklamalo.

Hororových momentů tu vskutku mnoho není, ale přesto se jedná o perfektní zábavu s příjemně nesourodou skupinkou cool postav s vlastními neotřelými zásadami přežití, kterým jednoduše ve světě plném nemrtvých nemůžete nefandit.

Finále je jízda na horské dráze, která se neomezuje na žádné překážky a jede neuvěřitelnou rychlostí. Bez pistole nebo pálky se nevyplatí vyjít na ulici, a když už tam budete, nezapomeňte na základní pravidlo – kardio trénink a utečte co nejrychleji. Zábavní park s příznačným názvem „Zombieland“ je otevřen do posledního žijícího zákazníka. Zábava a vzrušení zaručeny, pokud máte odolný žaludek a nenecháte se pokousat.

Zombieland opustí Netflix 14. dubna.

Zdroj: Columbia Pictures