Akční komedie z Netflixu má téměř 100% recenze. Nad uvedením v Česku visí otazník

Zdroj: Netflix

Netflix už v červnu uvede jeden ze svých nejslibnějších filmů roku, akční komedii Vrah naoko. Tu natočil uznávaný Richard Linklater a v hlavní roli falešného zabijáka se představí vycházející hollywoodská hvězda Glen Powell. Zda se snímku dočkáme také v Česku, je záhadou, kterou zatím nikdo nevyřešil.

Glen Powell hraje profesora filozofie Garyho Johnsona. Tento sympaťák se navíc živý jako falešný nájemný vrah spolupracující s policií. Gary je nadaný k tomu, aby se vtělil do různých podob a osobností. Brzy ale začne upadat do morálně pochybné situace, když zjistí, že ho přitahuje jeden z potenciálních zločinců, mladá žena jménem Madison (Adria Arjona).

Čtěte také: Duna 2 je dostupná online ve špičkové kvalitě a s českým dabingem. Kde ji zhlédnout?

Svižný, sluncem prozářený neo-noir Richarda Linklatera, založený na neuvěřitelném skutečném příběhu s několika divokými přikrášleními, sklidil vlnu nadšených ohlasů už během svého loňského festivalového tažení. Linklater a Powell jsou spoluautory chytré existenciální komedie, jejíž význam se prohlubuje s tím, jak se stupňuje její absurdita.

Film posbíral už 78 recenzí na RottenTomatoes, přičemž 96 % z nich ho hodnotí kladně. Průměrné skóre navíc činí velmi nadějných 8, 3 z 10. „Inteligentní komedie se spoustou úsměvných momentů a odkazů na Kanta a Nietzscheho je zároveň thrillerem, který je temnější, než se na první pohled zdá,“ píše se v recenzi webu London Evening Standard.

Vrah naoko sejme Netflix už 6. června. Otázkou ale zůstává, zda také v našich končinách. Snímek je totiž na Netflixu stále nevyhledatelný a naděje nevzbuzuje také fakt, že v propagačních materiálech Česko vůbec nefiguruje. Odkud se ale vzal ten český název? Dočkáme se později? Nebo v kinech?

Zdroj: Netflix