Volání Antarktidy: Dechberoucí cesta na severní pól

Zdroj: Bohemia MP

V roce 1991 absolvoval Luc Jacquet svou první misi v Antarktidě. O třicet let později se vrací na místa, kde svou kariéru začínal. Pozvání do lůna divoké, nádherné přírody, která nepřestává člověka fascinovat a která vždy přitahovala ty největší výzkumníky.

Luc Jacquet stojí za snímkem Putování tučňáků (2005), který získal Oscara za nejlepší dokumentární film. Stejně jako i u filmu Nebe a led se letos vrací na plátna kin s dokumentem věnovaným Antarktidě. Ten přichází v odvážném černobílém zpracování, které odhaluje silnou a působivou estetiku, jenž umocňuje neuvěřitelný soundtrack.

Čtěte také: 10 nejlepších dokumentů o přírodě

Krásný, poetický, uklidňující a hluboce dojemný dokument s nádhernými záběry je zároveň snímkem, který nás vede k zamyšlení nad budoucností klimatu a biologické rozmanitosti. Antarktida, země míru a vědy, je více než kdy jindy místem, které je třeba chránit. Tak si to alespoň přeje Luc Jacquet. Je to kontinent, který ho nikdy neopustí.

Volání Antarktidy je nádhernou pozvánkou k cestování a objevování bílého kontinentu, který nepřestává lidstvo fascinovat. Pokud sníte o polárních krajinách a divoká příroda a širé prostory vás naplňují úžasem, pak se 18. dubna 2024 vydejte do kina na film Luca Jacqueta.

Zdroj: Bohemia Motion Pictures
Zdroj: Bohemia Motion Pictures