Downey Jr. si krade špiónskou novinku pro sebe. První díl skvělého seriálu je již nyní online

Zdroj: HBO Max

Pilotní epizoda Sympatizanta, špionážního thrilleru a zároveň mezikulturní satiry, která se zabývá následky vietnamské války, právě přistála na HBO Max. Seriál zkoumá, jak se jeden muž, uvězněný mezi několika světy, ocitá v roli dvojitého agenta. Na své si přijdou hlavně fanoušci Roberta Downeyho Jr.

Kniha, podle které seriál vznikl, se stala bestsellerem v mnoha zemích. Její autor Viet Thanh Nguyena za ni získal Pulitzerovu cenu a nyní budeme moci tento pozoruhodný příběh prožít prostřednictvím HBO Max. Seriál kombinuje širokou škálu žánrů – od historického dramatu přes thriller, černou komedii až po válečnou satiru.

Čtěte také: Mrazivé sociální drama dobývá Netflix. V Česku už patří mezi nejsledovanější filmy

Hlavní postavou je Kapitán (Hoa Xuande), vietnamsko-francouzský špion, který je během vietnamské války v roce 1975 zajat a donucen vypovídat. V retrospektivě vypráví svůj příběh od začátku spolupráce s americkou vládou, přes útěk do Spojených států až po roli konzultanta ve filmu natáčeném na Filipínách a následný návrat do vlasti. Kapitán žije v jihovietnamské uprchlické komunitě a pokračuje v tajné špionáži a podává zprávy partyzánům Vietkongu.

Sympatizant je dalším vydařeným seriálem, který překvapuje nejen vyzrálým přístupem k vietnamskému konfliktu, ale i experimentální formou, díky níž je tento nelehký příběh zajímavější. Seriál vznikl ve spolupráci HBO a studia A24, které se na televizním poli osměluje stále více (Ve při, The Curse).

Ačkoli je jeho největším lákadlem působivý příběh plný zvratů, seriál se jistě zapíše do paměti především díky skvělým výkonům Roberta Downeyho Jr.. Herec, který teprve nedávno oslavil svého prvního Oscara, hraje v seriálu několik postav, jež vypadají a jednají odlišně. V každé z nich je dokonalý a nebylo by vůbec překvapující, kdyby mu Sympatizant vynesl další ocenění.

Sympatizant měl premiéru 15. dubna na HBO Max.

Zdroj: HBO Max