Paraziti útočící na lidské mozky dobývají Netflix. Diváci jsou spokojení a hodnotí kladně

Zdroj: Netflix

Korejské tituly se na Netflixu těší oblibě (Hra na oliheň je stále nejsledovanějším seriálem v historii) a vypadá to, že nejinak tomu bude u horké novinky v podobě Parasyte: The Grey. Hororová sci-fi série podle mangy Parasyte se po dvou dnech od premiéry již zabydlela mezi nejvyhledávanějšími pořady Netflixu a navíc se líbí kritikům i divákům.

Zdroj: Netflix

RottenTomatoes vs. ČSFD

O hodnocení korejského body hororu se zatím podělilo 5 webů na agregátoru RottenTomatoes a všechny dávají palec nahoru. Téměř 90 hodnocení od uživatelů ČSFD udává skóre 71 %.

„Vzhledem k tomu, že se jedná o příběh o mimozemské invazi, je vše poměrně jednoduché. Postavy, které slouží jako hostitelé parazitů, jsou zatím většinou bezejmenné. To, co je odlišuje, je podoba jejich chapadel, když otevřou hlavu. Jeden z nich vypadá podezřele jako demogorgon ze seriálu Stranger Things,“ uvádí v recenzi web Decider.

„Další klenot v nabídce korejských dramat pro Netflix. Parasyte: The Grey je přesně tím, jak by se měly adaptace dělat,“ hodnotí recenzentka Kate Sánchez. Jako hororový seriál je Parasyte: The Grey je vynikající. Jako sci-fi je vzrušující. Ale co je důležitější, jako adaptace je to parádní podívaná. Vše je připraveno pro druhou sezónu,“ dodává.

Přední uživatel ČSFD s přezdívkou EvilPhoEniX hodnotí kladně. „Čekal jsem upřímně větší nářez, ale je to fajn. Za mne lepší než dvoudílné zpracování japonského filmu a seriálu sluší pouze 6 dílů. Ten námět, že svět napadnou mimozemští paraziti, kteří se mohou vydávat za lidi je velmi fajn a masky/cgi jednotlivých parazitů vypadají skvěle.“

O čem je Parasyte: The Grey

Parasyte: The Grey vychází z původního komiksu Parasyte od Hitoshiho Iwaakiho, kterého se díky geniálnímu příběhu o parazitovi pronikajícím lidským mozkem a ovládajícím jeho tělo prodalo rekordních 25 milionů výtisků ve více než 30 zemích světa.

Příběh se točí kolem Su-in, ženy, která se potýká s novou realitou soužití s parazitem, a neúnavného týmu Grey, skupiny odhodlané bojovat proti těmto neidentifikovaným parazitickým formám života. Seriál se odehrává v novém prostředí a s novými postavami, přičemž si zachovává nápaditý svět a hluboké poselství oblíbené mangy.

Tvůrcem seriálu je Sang-ho Yeon, režisér a scénárista obou dílů Vlaku do Pusanu. Pro Netflix už natočil loňský sci-fi snímek Čung_E, seriál Peklo a nedávno na něm uvedl i mysteriózní podívanou s názvem Pozůstalá.

Zdroj: Netflix