Cestuje časem a zachraňuje nového Supermana. Na Disney+ dojímá originální sci-fi

Zdroj: Searchlight Pictures

Láskyplná cesta v čase a příběh vzpomínek, které přetrvávají v hudbě. Takový je nový snímek Největší hity, jehož hlavní hrdinkou je Harriet. Ta dokáže cestovat v čase pokaždé, když slyší píseň úzce spjatou s její minulostí. Snímek je od 12. dubna dostupný na Disney+ s českými titulky, a kromě Lucy Boynton v něm hraje také příští Superman David Corenswet.

Harriet se ocitá vskutku v zapeklité situaci. Před dvěma lety měla autonehodu, při níž zahynul její přítel Max. Od té doby se pokaždé, když slyší některou z „jejich“ písní, vrací v čase do okamžiku, kdy ji s Maxem poslouchali poprvé. Tento scénář má samozřejmě svá pravidla.

Čtěte také: Svět teď potřebuje lásku. V traileru druhého Jokera přeskočí jiskra mezi Arthurem a Harley Quinn

Jakmile píseň skončí nebo ona sama v minulosti skladbu vypne, probudí se a prožije „epizodu“. Vzhledem k tomu, že stačí onu píseň zaslechnout na ulici z projíždějícího auta, spadne a zraní se. Epizody jsou ze své podstaty nebezpečné a tak si ucpe uši špunty a nosí sluchátka s potlačením hluku. Navíc se vzdala kariéry hudební producentky a pracuje jako archivářka knih v téměř tiché knihovně.

Jediný člověk, který o její situaci ví všechno, je její nejlepší kamarád Morris, DJ se sbírkou vinylů, kvůli které stojí za to vraždit. Harriet pravidelně navštěvuje skupinová terapeutická sezení, kde potkává Davida. Od jejich prvního setkání je jasné, že si tito dva padli do oka.

Největší hity září nejjasněji v upřímném zobrazení zármutku a bolestného procesu, jak se posunout dál. Film promyšleně formuluje poselství, že k uzdravení je třeba nejen konfrontace s minulostí, ale také otevření se novým možnostem.

Film je na Disney+ od 12. dubna.

Zdroj: Searchlight Pictures