Kozub, Hádek a režisér geniálního Mostu! Na Netflix míří česká buranská komedie

Zdroj: CinemArt

Česká komedie Grand Prix, která v polovině dubna zastaví v boxech Netflixu, vypráví o dvou bratrancích milujících auta a jednom kriminálníkovi, který je zase rád krade. Stojí za ní Jan Prušinovský, tvůrce Okresního přeboru, Mostu! a Kober a užovek.

Komedie z roku 2022 vypráví příběh dvou bratranců Romana a Emila, kteří se chtějí od jakživa dostat na závody Formule 1. Roman řídí rozpadající se autobazar na kraji města, má tři děti a manželku. Dalo by se říci, že Emil je jeho pravým opakem. Miluje pořádek a o svou autodílnu se stará jako o to nejcennější, co v životě má.

Čtěte také: Netflix ovládly rituální vraždy. Mrazivá kriminálka je nejsledovanějším seriálem v Česku

Když jednou Emil v televizní soutěži vyhraje vstupenky na Velkou cenu Španělska, netuší, že se jejich výlet za závodem brzy změní na divokou jízdu napříč Evropou. Zvláště když se k nim přidá Štětka, Romanův kamarád a magnet na problémy.

Celovečerní film uznávaného českého režiséra a scenáristy Jana Prušinovského (Okresní přebor, Trpaslík, Most!) má prvky road movie, sociálního dramatu, mafiánské gangsterky i „crazy komedie“, která vědomě pracuje s nadsázkou.

„Od tohoto filmu toho moc nečekejte. Nepůjde do hloubky, níž a níž,“ rozesmál diváky Jan Prušinovský před premiérou filmu v Cinema City Aupark. „Je to jako sprint po mělčině. Jestli jste to někdy zkoušeli – je to náročné a vypadá to dost hloupě. Takový je asi i ten film,“ dodal režisér a měl nakonec naprostou pravdu.

Grand Prix zamíří na Netflix 17. dubna.

Zdroj: Falcon