Netflix ovládly rituální vraždy. Mrazivá kriminálka je nejsledovanějším seriálem v Česku

Zdroj: Netflix

Netflix v Česku má novou seriálovou jedničku. Stala se jí francouzská minisérie Antracit, která na streamu debutovala ve středu 10. dubna. Diváky zavede do malé alpské vesničky, kde se před třicet lety odehrály hrůzné činy a nyní vyplouvají na povrch odpovědi na nezodpovězené otázky.

Zdroj: Netflix

V malé alpské vesnici provede policie razii v sídle nebezpečné náboženské sekty a najde dům plný mrtvol. Když je o třicet let později unesen muž, který tuto komunitu vyšetřuje, vydává se do hor jeho dcera Ida, která se rozhodla ho najít – a vyřešit záhadu, která stojí za sérií rituálních vražd, jež město sužují.

Čtěte také: Zvrácená apokalyptická odysea. Fallout vyniká jako videoherní adaptace i samostatný seriál

Podezřelým z únosu se stává Jaro Gatsi, mladý muž s kriminální minulostí, který pracuje v luxusním lyžařském středisku a usilovně se snaží dokázat svou nevinu. Netrvá dlouho a oba si uvědomí, že jejich spojení s případem není náhodné a že odpovědi, které hledají, leží hluboko v jejich vlastní minulosti.

Antracit je v současné chvíli jedničkou v Česku a podle webu Flixpatrol si špatně nevede ani ve světovém měřítku, podle kterého je v současnosti populárnější pouze korejský Parasyt: The Grey a německá kriminálka Křiváci.

Diváci hodnotí francouzskou kriminálku spíše průměrně. Podle prvních ohlasů má celkem mysteriózní nádech a slušné tempo, která ale narušují četné flasbacky do minulosti. S názorem, že seriál nenadchne, ale ani neurazí, souhlasí další komentující. Pozornosti neunikly ani některé nelogičnosti a závěr seriálů, ve kterém se prý jeho tvůrci úplně ztrácejí.

Antracit je na Netflixu od 10. dubna.

Zdroj: Netflix