Netflix uvedl další šílený true crime dokument. Atakuje nejvyšší příčky sledovanosti

Zdroj: Netflix

Když Jennifer Pan zavolá na tísňovou linku a oznámí, že její rodiče byli zastřeleni, stane se hlavní podezřelou. Netflix řeší další opravdový zločin a na pomoc si přizval režisérku Jenny Popplewell zodpovědnou za šokující Americkou vraždu: Rodina od vedle. Její novinka se již řadí mezi aktuálně nejsledovanější tituly na Netflixu.

Zdroj: Netflix

Tento brutální zločin otřásl poklidným kanadským městem v roce 2010. Jennifer tvrdila, že se neznámí pachatelé vloupali do domu rodičů a terorizovali celou rodinu, přičemž naživu zůstala pouze ona. Sousedé a přátelé nemohli uvěřit, že se tak štědří, milí a pracovití lidé mohli stát obětí takového činu.

Čtěte také: Netflix ovládly rituální vraždy. Mrazivá kriminálka je nejsledovanějším seriálem v Česku

Celovečerní dokumentární film režisérky Jenny Popplewell, která stojí za jedním z nejvíce šokujících dokumentů Netflixu (Americká vražda: Rodina od vedle), odkrývá prostřednictvím záznamů policejních výslechů a výpovědí lidí spojených s případem spletitou síť problémů, která vede k nečekanému rozuzlení.

Nick Schager z The Daily Beast dává palec dolů. „Je to poutavé, ale také ne o moc přínosnější než rychlé prolistování Jenniferiny stránky na Wikipedii, a skutečnost, že její skutečná sága nemusí být u konce, jen umocňuje dojem, že to není úplný příběh.“

„Co má Jennifer na svědomí působí lacině a nedokončeně. Tento dokument o skutečném zločinu má pomalé tempo a vynechává mnoho potřebných faktů. Laciné jsou i rekonstrukce a dramatická přikrášlování,“ hodnotí snímek Carla Hay z Culture Mix.

„Režisérka Jenny Popplewell se k divákům chová jako k idiotům,“ dodává recenzentka. „V první polovině 87minutového snímku se vše snaží tvářit jako záhadná vražda, i když je pachatel zřejmý hned od začátku. Název dokumentu navíc mluví za vše. Žádné tajemství tu není.“

Dokument je na Netflixu od 10. dubna.

Zdroj: Netflix