Tři ženy věznil a znásilňoval po dobu 11 let. Na Netflixu šokuje film podle skutečnosti

Zdroj: Lifetime

Únosce a násilník Ariel Castro věznil 11 let tři ženy a jedna z nich mu mezitím porodila dítě. Film podle skutečných událostí vznikl už v roce 2015, po svém uvedení na Netflixu na konci března, už patří k nejsledovanějším titulům v Česku. Aktuálně uzavírá první desítku.

Zdroj: Netflix

Všechny ženy v domě násilníka zažily noční můru, i když ne všechny zažily totéž. Ariel Castro nejdříve unesl Michelle Knightovou a ze tří žen dopadla nejhůře. V té době jí bylo 21 roků a následujících 11 let strávila v Castrově domě, kde byla mučena, ponižována a znásilňována. Castro ji pětkrát brutálním způsobem přiměl k potratu. Nakonec se jí podařilo s ostatními dívkami uprchnout.

Čtěte také: Netflix uvedl nové Hunger Games. Všechny filmy ze série jsou tak na jednom místě

Michelle si později změnila jméno na Lily Rose Lee a nyní se aktivně zapojuje do pomoci obětem násilí – vede nadaci, poskytuje rozhovory a vystupuje po celém světě s přednáškami, které dávají naději. Napsala také bestseller Najděte mě, podle kterého byl natočen právě tento film.

Pro Lifetime ho natočila méně známá režisérka Alex Kalymnios. Znát ji ale mohou diváci netflixovského seriálu Rekrut, na němž se podílela. Pro HBO zase natočila dvoudílnou minisérii Tři hodiny inspirovanou skutečnými příběhy rodin postižených restriktivními zákony o potratech.

Clevelandský únos si na Kinoboxu drží lehce nadprůměrné hodnocení 65 %. „Na televizní poměry celkem slušné psycho podle skutečných událostí. Nejde nesrovnávat se snímkem Pokoj, který hlavně ve scénách „po osvobození“ kope úplně jinou ligu,“ hodnotí snímek uživatel s přezdívkou hanys.

Film je na Netflixu od 31. března.

Zdroj: Lifetime