Netflix uvede drsný survival s Idrisem Elbou a rozzuřeným lvem. Natočil ho tvůrce Everestu

Zdroj: Universal Pictures

Charismatický Idris Elba vs. zuřivý africký lev. Tak by se dal shrnout dobrodružný survival Bestie, který už o víkendu dorazí na Netflix. Snímek měl premiéru v kinech v roce 2022 a v současné době je k dispozici také na SkyShowtime s českým dabingem.

Idris Elba hraje doktora Natea Samuelse, ovdovělého muže, který chce obnovit vztah se svými dvěma dcerami Meredith a Norou. Za tímto účelem se všichni tři vydávají do africké vesnice, kde se Nate seznámil s jejich mámou, která před nedávnem zemřela na rakovinu.

Čtěte také: Na Netflixu dojde k odstranění kultovního found footage hororu. Diváky děsí dodnes

Když rodina po mnohahodinové cestě konečně přistane v Mopane, pochopíme, proč Nate zřejmě věří v magické vlastnosti místní krajiny. V díle islandského režiséra Baltasara Kormákura je Afrika stejně ohromující jako v ikonické úvodní sekvenci animovaného Lvího krále.

Během pobytu se setkávají s Natovým dlouholetým přítelem Martinem (Sharlto Copley), který je vezme na výlet, aby jim ukázal místní faunu. Cestou však narazí na divokého lva, který plane krvelačností.

V podstatě se jedná o velmi jednoduchý příběh o otci, který chce za každou cenu ochránit svou rodinu. Film ale zachraňuje slušná režijní zručnost. Hodina a půl uteče jako voda, protože Kormákur je schopný vypravěč, i když používá ty nejtradičnější postupy. Šustění v hustém křoví, odnikud vyskakující zvířata nebo naprostou hororovou klasiku – postavy, které po jasném rozkazu „v žádném případě neopouštějte auto,“ co nejrychleji opustí auto.

Bestie nicméně plní svůj primární úkol poskytnout nenáročnou zábavu přesně tak, jak má. Při správném očekávání bude devadesát minut dobře investovaným časem. Film nabízí úchvatné scenérie savany, dojemné rodinné scény a dynamické sekvence boje člověka s přírodou. Bestie je přesně taková, jakou slibuje trailer.

Netflix uvede Bestii v neděli 14. dubna. Do té doby by měla být dostupná na SkyShowtime.

Zdroj: Universal Pictures