Nekompromisní vězeňský thriller přichází na HBO Max. Vince Vaughn v něm láme kosti

Zdroj: RLJE Films

S. Craig Zahler (Kosti a skalp) opět posouvá hranice brutality a Vince Vaughn dostává větší nakládačku než superhrdinové v kostýmech. Nekompromisní vězeňský thriller Blok 99 (2017) zamíří už v týdnu do nabídky HBO Max.

Snímek sleduje Bradleyho Thomase, bývalého boxera s křížem vytetovaným na zátylku. Právě ho vyhodili z práce, jeho žena Lauren ho podvádí – a tak Bradley holýma rukama zdemoluje své auto a rozhodne se napravit svůj život. Najde si novou práci, méně legální, a snaží se zachránit manželství.

Čtěte také: Na Netflixu dojde k odstranění kultovního found footage hororu. Diváky děsí dodnes

Uplyne osmnáct měsíců a život našeho hrdiny se změní – rozváží drogy, má velký dům a stejnou ženu, jenže ta je teď těhotná. Problémy začnou, když při jedné z dodávek zasáhne policie. Bradley Thomas jde do vězení, kde si prochází nemyslitelným peklem.

Vince Vaughn ztvárňuje věřícího člověka, který se vyznačuje velkou důvěrou a láskou ke své zemi. Jeho vlastenecké sklony jsou také počátkem jeho problémů, které odstartují celý sled událostí. Film postupně nabývá na temnotě, přibývá krvavých scén, násilí a rvaček. Rvaček, při nichž se kosti lámou jako sirky a zuby létají nalevo i napravo.

Zahler využívá klíčové prvky béčkových filmů 70. a 80. let. Komiksový macho, který se vyzná v bojových uměních, krev stříkající po plátně, obětavost a nadlidské hrdinství – máme tu akční film staré školy v té nejlepší podobě. Blok 99 není Útěk z Alcatrazu, ale spíše vylepšená verze Kriminálu se Stallonem. Je to zábava čistě pro velké kluky vychované na VHS. Zahler skvěle zhodnocuje pulpovou zábavu.

Blok 99 bude na HBO Max od 12. dubna.

Zdroj: RLJE Films