Na Netflixu vzkvétá byznys s drogami! V napínavém seriálu hraje hvězda z Papírového domu

Zdroj: Netflix

V pátek 15. března přistála na Netflixu první řada španělského seriálu Železná pěst, která diváky zavedla do temného světa obchodu s drogami v Barceloně. Novince od režiséra snímku Pod bodem mrazu (2021) se na streamu daří a po svém prvním víkendu už atakuje příčky aktuálně nejsledovanějších seriálů Netflixu.

Každý den dorazí do barcelonského přístavu téměř 6 000 kontejnerů. Obsahují zboží z celého světa, mezi nímž se za jediný rok může skrývat více než 30 000 kilogramů kokainu, což z tohoto přístavního města činí jeden z největších zásobovacích cílů pro lukrativní byznys pašeráků drog v Evropě.

Čtěte také: Chybí vám Černé zrcadlo? Komorní sci-fi o klonování lidí nabízí ojedinělý filmový zážitek

Nejvíce o tom ví Joaquin Manchado, který vlastní největší překladiště v tomto přístavu. Ten, kdo přes něj chce převést nelegální zboží, se musí spolehnout na spolupráci právě s ním. Nečekaná nehoda a zmizení důležité zásilky kokainu však rozpoutá nemilosrdnou válku plnou vražd a pomsty.

Kdo stojí za seriálem

Za seriálem stojí španělský režisér a scénárista Lluís Quílez, který s Netflixem spolupracoval už na snímku Pod bodem mrazu (2021). Ve své novince vsadil na osvědčená jména španělské produkce – v hlavních rolích se totiž představili Eduard Fernández (Nevyzpytatelné cesty Boží), Jaime Lorente (Papírový dům) a talentovaná Natalia de Molina.

Zdroj: Netflix

Ačkoli divácké ohlasy jsou spíše podprůměrné, Železná pěst k dnešnímu dni zaujímá čtvrtou příčku mezi nejsledovanějšími seriály Netflixu. Jedničkou je i nadále povedený seriálový spin-off filmových Gentlemanů, které pro Netflix natočil Guy Ritchie. Druhé místo patří akční mexické Pěkné bandě a pomyslný stupínek uzavírá dětská animovaná série Hot Wheels: Závod.

Trailer na seriál Železná pěst

Zdroj: Netflix