Na Netflixu boduje sci-fi seriál o záhadné výpravě do vesmíru! Nový Interstellar to ale není

Zdroj: Netflix

Ve čtvrtek 7. března přistál na Netflixu nový německý sci-fi seriál Signál, který v současné době atakuje nejvyšší příčky sledovanosti. Ačkoli nedosahuje kvalit německého hitu Dark, fanoušci vesmírných záhad a nečekaných zvratů by si mohli přijít na své.

Zdroj: Netflix

Seriál vypráví příběh jedné neobvyklé rodiny. Sven je od přírody poměrně choulostivý člověk. Nerad se dostává do konfliktů a je pro něj obtížné činit zcela samostatná rozhodnutí. Nemá rád techniku, a proto žije v dřevěné chatě v lese a používá telefon z počátku 21. století. Přesto se však zamiloval do Pauly.

Čtěte také: Počátek, Interstellar a další pecky Nolana opět na streamu! Na cestě je i Oppenheimer

Tato žena je jeho naprostým opakem. Ambiciózní astronautka se nebojí riskovat a jde za svým cílem za každou cenu. Věří, že má v životě velmi důležité poslání. Nedokáže přesně říct, jaké, ale cítí, že existuje.

Manželé mají hluchoněmou dceru Charlie, která je na svůj věk neuvěřitelně bystrá. Velmi se zajímá o to, co její maminka dělá. Čte spoustu vědeckých knih, aby lépe porozuměla světu kolem sebe. Je však schopna verbálně komunikovat a umí i znakovou řeč, ale používá ji jen tehdy, když nechce, aby okolí vědělo, co říká.

Paula a její kolega Hadi se vydávají na misi na Mezinárodní vesmírnou stanici. Jedná se však o výpravu sponzorovanou soukromým investorem. Bohužel nic nejde podle plánu. Dvojice astronautů se sice bezpečně vrátí na Zemi, ale celá událost se od začátku jeví jako neobvyklá.

Všichni se chovají podivně, rodinám se nedostává mnoho informací. Paula a Hadi nastoupí do letadla, které je má bezpečně „dopravit“ k jejich blízkým. Náhle jejich let zcela zmizí z informační tabule. Zřejmě došlo k havárii, ale nikdo nedokáže říct proč. Od té chvíle začíná zoufalá snaha zjistit pravdu a především přijít na kloub tomu, co se ve vesmíru skutečně stalo.

Hodnocení Signálu

Tvůrci Signálu sice pracují s omezeným rozpočtem, k divákovi ale přistupují s velkým respektem a poskytují mu vysokou míru napětí od prvních minut až do překvapivého finále. Seriál, který se výhradně odehrává na dvou místech, ve vesmíru a na Zemi, vás dokáže dohnat k slzám, vytočit, rozesmát i vybídnout k zamyšlení. Diváci ocení kvalitní herecké výkony, zajímavé vykreslení vztahu mezi otcem a dcerou a scény natočené na vesmírné stanici. Rozhodně ale nejde o dokonalou podívanou. Vedlejší příběhové vsuvky nejsou zrovna nejpoutavější a některé pasáže naprosto vyšumí do ztracena.