Krev, střeva a neuvěřitelná choreografie! Akční nářez debutujícího režiséra zvedá ze židle

Zdroj: Universal Pictures

Společnost Universal odhalila druhý trailer k filmu Opičí muž, velice slibnému režisérskému debutu Deva Patela, který v něm ztvárňuje také hlavní roli. Snímek už nyní doprovázejí velmi nadšené ohlasy.

Ve filmu inspirovaném legendou o Hanumanovi, hinduistickém bohu ztělesňujícím sílu a odvahu, hraje Patel mladíka, který si vydělává na skromné živobytí v podzemním bojovém klubu. Tam se noc co noc v masce gorily nechává krvavě mlátit za peníze.

Čtěte také: Na Netflixu přistál sci-fi horor inspirující se Vetřelcem a Gravitací! Napsali ho scénáristé Deadpoola

Po letech potlačovaného vzteku objeví způsob, jak proniknout do enklávy zlověstné městské elity. Jakmile se jeho trauma z dětství probudí, jeho zjizvené ruce rozpoutají výbušnou odplatu, aby vyrovnal účty s muži, kteří ho o všechno připravili.

Film má za sebou festivalovou premiéru na SXSW a sbírá skvělé recenze. Na serveru Rotten Tomatoes má momentálně 36 recenzí, z nichž 92 % je pozitivních. Kritici se shodují, že Patel zabodoval jako režisér a film si dobře poradil jak s akcí, tak se společensko-politickým komentářem.

Opičí muž měl mít původně premiéru na Netflixu, jenž na něj získal práva už v roce 2021. Pak ho ale zhlédnul producent Jordan Peele, kterému se zalíbil natolik, že ho získal pro studio Universal.

Film má českou premiéru 4. dubna.

Zdroj: Universal Pictures