Netflix vypráví o týrání studentů v nápravné škole! Šokující zážitek, píší zdrcení diváci

Zdroj: Netflix

V úterý 5. března měla na Netflixu premiéru nová dokumentární minisérie Nepolepšovna: Podvody, sekty, únosy, která se zaměřila na nechvalně proslulé zařízení Ivy Ridge a odvyprávěla skutečné příběhy lidí, kteří si tímto místem prošli.

Žádné mluvení. Žádný úsměv. Žádné vycházky. Internátní škola a polepšovna v Ivy Ridge tvrdila, že pomocí terapie a volnočasových aktivit pomáhá problémovým teenagerům. Místo toho byli dospívající v programu, který fungoval jako sekta, psychicky a fyzicky týráni. V této napínavé investigativní dokumentární sérii vzpomínají bývalí studenti na své otřesné zážitky a odhalují hrůzy, kterými si prošli.

Čtěte také: Začala se natáčet Studna! Seriálové ztvárnění hrůzostrašného případu na prvních snímcích

Studenti zde byli zařazeni do víceúrovňového programu, který byl určen k jejich nápravě a dosáhnout vyšších pater bylo velmi obtížné. Museli dodržovat desítky pravidel, nedívat se z okna, nemluvit s ostatními studenty, nebo se dokonce usmívat. Jakékoli porušení vedlo k „nápravě“ a odečtu bodů. Někteří studenti tu místo měsíců strávili celé roky.

Jak odhaluje v dokumentu Netflix, škola byla ve skutečnosti přirovnávána k sektě, kde byli žáci zneužíváni a byly jim vymývány mozky. Byli zavíráni na samotku, fyzicky a psychicky týráni a bylo jim řečeno, že nemohou odejít. Režisérka a další bývalí studenti vzpomínají na své otřesné zážitky z kárné školy pro problémové teenagery a odhalují zvěrstva celého systému.

„Výborný dokument. Je šílený, že tyhle věci se děly (a dějí!) i po roce 2000. Snad to uvidí spousta rodičů a nebudou už tyhle zrůdnosti podporovat,“ komentuje doubravkaa s pětihvězdičkovým hodnocením na ČSFD.

Nepolepšovna: Podvody, sekty, únosy je na Netflixu od 5. března.

Zdroj: Netflix