Vyhrál Milionáře a pak vraždil lidi v lese! Film o Viktoru Kalivodovi obdržel první upoutávku

Zdroj: Vernes

Viktor Kalivoda, známý ze soutěže Chcete být milionářem, před 19 lety v lesích zastřelil tři lidi. Plánoval střílet i v pražském metru. Dodnes není úplně jasné proč. Podívejte se na první ukázku z nového českého filmu Lesní vrah režiséra Radima Špačka, který je natočen podle skutečných událostí.

Lesní vrah, jak se mu přezdívalo, pracoval jako policista, vyhrál v soutěži Chcete být milionářem a měl nadprůměrně vysoké IQ. Případu se dostalo velké pozornosti nejen proto, že měl v plánu vystřílet pražské metro ale i proto, že svůj motiv nikdy zcela neprozradil. Po zatčení se Kalivoda přiznal, ale motiv neprozradil. Dokážeme někdy pochopit, co se odehrávalo v jeho hlavě?

Čtěte také: Je to oficiální! Metoda Markovič dostane druhou řadu, která se zaměří na spartakiádního vraha

Režisérem filmu je ostravský rodák Radim Špaček, tvůrce Pout, nejlepšího českého filmu roku 2010 nebo seriálů České televize Svět pod hlavou a Stíny v mlze. Jeho posledním celovečerním počinem se stal Zlatý podraz (2018). Scénář k filmu napsal Zdeněk Holý, který zároveň figuruje jako producent. V hlavní roli se představí Michal Balcar.

Lesního vraha uvidíme v kinech od 25. dubna.